ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι...μένει στα ράφια των σούπερ μάρκετ-Λαϊκές και ανθοπωλεία υπό εξέταση

12:55 - 07 Φεβ 2021 | Οικονομία
Τι...μένει στα ράφια των σούπερ μάρκετ-Λαϊκές και ανθοπωλεία υπό εξέταση
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID–19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00.
Στην απόφαση αναφέρονται αναλυτικά τα προϊόντα που αποσύρονται και πάλι από τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Τα σούπερ μάρκετ, εκτός από τρόφιμα, θα μπορούν να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα και άλλα είδη που έχουν σχέση με την παροχή ζέστης. 

Υπενθυμίζεται, σε ό,τι αφορά στις περιφερειακές ενότητες της Αττικής, Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, πως το λιανεμπόριο και οι δραστηριότητες που λειτουργούσαν, θα λειτουργούν πλέον με τη μέθοδο του click away. Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.
Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και το Σάββατο θα παραμένουν κλειστά.
Το Σάββατο ανοιχτά είναι μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται από το επόμενο Σαββατοκύριακο αλλά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι το συγκεκριμένο θέμα θα επανεξεταστεί για να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερος συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ.
 
Διάλογος για άνοιγμα ανθοπωλείων στις 14 Φεβρουαρίου
 
Στο μεταξύ όπως γνωστοποιείται με σημερινή δημοσίευση στην ηλεκτρονική σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, «όπως διαβεβαίωσε, σε σημερινή επικοινωνία, ο υπουργός Ανάπτυξης τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, όσον αφορά στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των ανθοπωλείων ενόψει και της 14ης Φεβρουαρίου, οπότε ο τζίρος, παραδοσιακά, είναι αυξημένος, θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε τα καταστήματα λουλουδιών να ανεβάσουν ρολά την ερχόμενη Κυριακή».
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.