ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Γιατί τα funds επιλέγουν την Ελλάδα

22:18 - 23 Φεβ 2021 | Οικονομία
BofA: Γιατί τα funds επιλέγουν την Ελλάδα
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση που εκπόνησε η Τράπεζα της Αμερικής (BofA), αναμένεται να υπάρξει, αξιοποίηση περαιτέρω επενδυτικών ευκαιριών στις αναδυόμενες οικονομίες των χωρών εντός των διοικητικών ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Τράπεζα ανέλυσε τις επενδύσεις περισσότερων από 40 funds, τα οποία κατευθύνουν κεφάλαια συνολικού ύψους άνω των 30 δισ. δολαρίων σε αναδυόμενες αγορές της ευρύτερης περιοχής.

 

Σύμφωνα με την έκθεση, τα funds προκρίνουν τη Ν. Αφρική, η οποία εκπληρώνει τα περισσότερα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και εταιρικής διακυβέρνησης κριτήρια.

Η ελληνική αγορά έρχεται στη δεύτερη θέση της κατηγορίας (Αναδυόμενη Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική), αφού το 50% περίπου των επενδυτικών εταιρειών προτιμά το χρηματιστήριο της Αθήνας, κυρίως ως προς το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των επενδύσεων, με την ενέργεια να οδηγεί το στόλο των κατηγοριών.

 

Σε επίπεδο μετοχών τις υψηλότερες θέσεις κατέχουν οι Naspers, Polymetal, Lukoil, X5 και Clicks, σε αντίθεση με τις Norilsk Nickel, Aramco, Gazprom, STC και NCB, οι οποίες δεν προτιμώνται ιδιαίτερα.

 

Αντίστοιχα στην Ελλάδα, τηρούνται overweight θέσεις στον ΟΠΑΠ και underweight στη Jumbo.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.