ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωργιάδης: Εθνική επιτυχία η στήριξη των επιχειρήσεων στην πανδημία

14:35 - 02 Μαρ 2021 | Οικονομία
Γεωργιάδης: Εθνική επιτυχία η στήριξη των επιχειρήσεων στην πανδημία
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχεται πως πλέον η κοινωνία και η οικονομία είναι στα όριά τους με το παρατεταμένο lockdown.

Παράλληλα, όμως, ο υπουργός δήλωσε περήφανος στον ρ/σ Παραπολιτικά, για τη στήριξη από τη μεριά της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, ο κ. Γεωργιάδης μίλησε την Τρίτη (2/3) στα Παραπολιτικά για:

Το άνοιγμα της αγοράς και την εξέλιξη της πανδημίας:

«Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά θέλουμε να ανοίξει η αγορά όσο γίνεται γρηγορότερα. Έχουμε εκπονήσει το σχέδιό μας και περιμένουμε την ημέρα που θα μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε. Δεν σας κρύβω ότι αυτή η εικόνα της πανδημίας κάνει αυτήν τη διαχείριση πιο δύσκολη».

«Η πτώση του ιού δεν έχει ακολουθήσει τον ρυθμό που επιθυμούσαμε και αυτό δυσχεραίνει τις πολιτικές αποφάσεις. Η πίεση στο σύστημα υγείας είναι μεγάλη, τα περιστατικά είναι πολλά. Δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να το πάρεις αψήφιστα. Από την άλλη και ο κόσμος φαίνεται ότι είναι στα όριά του. Όπως βλέπετε, μόλις φτιάχνει ο καιρός στους δρόμους γίνεται το αδιαχώρητο. Δεν αντέχει ο κόσμος και πολύ καραντίνα ακόμα. Είμαστε σε ένα οριακό σημείο». 

Την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων που είναι κλειστές:

«Εχθές η Κομισιόν έβγαλε έναν πίνακα για την πορεία των δαπανών ανά χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω πανδημίας. Η Ελλάδα, και είμαι περήφανος για αυτό γιατί έχω συμβάλει και εγώ από τη θέση που βρίσκομαι, πήρε τη δεύτερη καλύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη. Πρώτη ήταν η Σουηδία και δεύτερη η Ελλάδα. Αυτή είναι μία εθνική μας επιτυχία. Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, δεν έχουμε άλλη λύση. Όσο η αγορά και η οικονομία μένουν κλειστές, θα συνεχίσουμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.