ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τέλη με το μήνα»:Πώς θα επανέρχονται απ’την ακινησία τα οχήματα;

09:16 - 11 Μαρ 2021 | Οικονομία
«Τέλη με το μήνα»:Πώς θα επανέρχονται απ’την ακινησία τα οχήματα;
Τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η νομοθετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών για την πληρωμή των «τελών κυκλοφορίας με το μήνα», με το οικονομικό επιτελείο να προσδοκά περαιτέρω έσοδα από την εν λόγω διάταξη.

Σημειώνεται, ότι την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου περίπου 138.000 οδηγοί προχώρησαν σε ηλεκτρονική ακινησία των οχημάτων τους.

Ωστόσο, με τη νέα διάταξη, οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες, αλλά και όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες στις κατά τόπους εφορίες τα προηγούμενα χρόνια, θα έχουν τώρα τη δυνατότητα να τις πάρουν πίσω.

Την ίδια ώρα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναμένεται να δοθεί και φέτος η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των οχημάτων να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν τα οχήματά τους χωρίς επιπλέον επιβαρύνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι δόθηκε η δυνατότητα καταβολής αναλογικών τελών κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους, από κατόχους ΙΧ οχημάτων, αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών. Πέρυσι αυτό, που ίσχυσε επίσης, ήταν η πρόνοια για άρση της ακινησίας των οχημάτων μόνο μια φορά εντός του έτους.

Ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Άμεσα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ που θα υποδέχεται τις αιτήσεις για την άρση της ακινησίας.

Σημειώνεται ότι φέτος για πρώτη φορά δόθηκε η δυνατότητα στους κατόχους οχημάτων να «καταθέσουν» ηλεκτρονικά τις πινακίδες τους, μέσω της πλατφόρμας mycar της ΑΑΔΕ, χωρίς δηλαδή να έχουν την υποχρέωση να αποστείλουν τις πινακίδες τους στις κατά τόπους εφορίες.

Στην νέα πλατφόρμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα συμπληρώνουν τα στοιχεία τους, αλλά και αυτά του οχήματος και εφόσον πληρώνουν τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας, θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.