ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Εφικτή ανάπτυξη 3,5% για μία δεκαετία

13:30 - 28 Ιουν 2021 | Οικονομία
Στουρνάρας: Εφικτή ανάπτυξη 3,5% για μία δεκαετία
Την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας παραδίδοντας στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα την ενδιάμεση έκθεση για την περίοδο 2021 – 2022.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε την θετική επίπτωση του Ταμείου Ανάκαμψης και εκτίμησε ότι είναι εφικτό το σενάριο για την ελληνική οικονομία να καταγράψει ανάπτυξη 3,5% κατά μέσο όρο την επόμενη δεκαετία.

Μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε πως «Για πρώτη φορά είμαστε τόσο αισιόδοξοι» και εξήγησε «αποτελεί μεγάλη ευκαιρία το Ταμείο ανάκαμψης, θα φέρει για 6-7 χρόνια 75 δισεκατομμύρια ευρώ. Δεν θεωρώ ανέφικτο να έχουμε μια δεκαετία με μέσο όρο ανάπτυξης 3,5%».

Ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι η πρόβλεψη για το 2021 είναι αμετάβλητη στο 4,2% ενώ για το 2022 αναθεωρήθηκε στο 5,3%.

«Τα ζυγίσαμε (αρνητικά και θετικά) από το ζύγι προκύπτει ότι εάν είναι να αλλάξει (η φετινή πρόβλεψη) θα είναι οριακά προς το καλύτερο, παρά τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού» ανέφερε σε άλλο σημείο. Πάντως, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι οι αβεβαιότητες λόγω πανδημίας παραμένουν – αν και με μικρότερη ένταση – και τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.