ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρεμιέρα του freedom pass: Η διαδικασία για τα 150 ευρώ

07:56 - 20 Ιουλ 2021 | Οικονομία
Πρεμιέρα του freedom pass: Η διαδικασία για τα 150 ευρώ
Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα (20 Ιουλίου) η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου οι νέοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, να λάβουν το freedom pass και το ποσό των 150 ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται στον δικαιούχο σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα που εκδίδεται ειδικά για τον σκοπό αυτό από τράπεζα.  

Η διαδικασία προβλέπει ότι ο δικαιούχος θα πρέπει να εισέρχεται με τους κωδικούς του taxisnet στην εφαρμογή του gov.gr και να κάνει αίτηση για την έκδοση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση των 150 ευρώ σε αυτήν. Επιπλέον, ο αιτών θα κληθεί να συμπληρώσει τον ΑΜΚΑ και τα στοιχεία επικοινωνίας του (e-mail και αριθμό κινητού τηλεφώνου).  

Σημειώνεται δε ότι η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). 

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, κι εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης, τα στοιχεία του δικαιούχου διαβιβάζονται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για την έκδοση της χρεωστικής κάρτας, η οποία παραμένει ενεργοποιημένη έως τις 31.12.2021. 

Από κει και πέρα ο τραπεζικός φορέας θα επικοινωνεί απευθείας με τον πολίτη εντός δύο ημερών και θα του δίνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως τουρισμός και πολιτισμός.

Το ποσό των 150 ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον δικαιούχο για αγορές ή υπηρεσίες από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών και δεν είναι εφικτή η μεταφορά του σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.