ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Αλογοσκούφης: Προϋπολογισμός και ακίνητα οι άμεσες προτεραιότητες

12:32 - 20 Σεπ 2007 | Οικονομία
Η κατάρτιση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού αλλά και το νομοσχέδιο για την φοροδιαφυγή στο οποίο θα ενσωματώνονται οι προεκλογικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και δη η κατάργηση των φόρων κληρονομιάς και α΄ κατοικίας θα εστιάσει την προσοχή της η κυβέρνηση το αμέσως προσεχές διάστημα.

Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου του 2008 θα «ενεργοποιηθούν» και οι εξαγγελίες για τους τρίτεκνους αλλά και για το μισθολόγιο των αξιωματικών.

Αυτά προκύπτουν από δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, στην συνέχεια της οποίας, ακολούθησε σύσκεψη με τους με τους υφυπουργούς Γιάννη Παπαθανασίου, Αντώνη Μπέζα και Νίκο Λέγκα.

Σύμφωνα με τον κ. Αλογοσκούφη, στόχος είναι «να συνεχιστεί η επιτυχημένη δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων τρεισήμισι χρόνων ώστε να φτάσουμε το 2010 σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αυτό άλλωστε είναι μια υποχρέωση που έχουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης».

Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό στόχος είναι  η αξιοποίηση του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στο οποίο έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος και η πρόοδος αυτή όπως ανέφερε, θα συνεχιστεί με το νέο υφυπουργό (σ.σ. Γιάννη Παπαθανασίου), ενώ στα άμεσα περιλαμβανεται ακόμη η ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή για την αξιοποίηση και του Δ' ΚΠΣ με βάση το εθνικό στρατηγικό πλαίσιο αναφοράς για την περίοδο 2007 -2013.

«Είναι μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα μέχρι το 2013 για την ανάπτυξη των υποδομών της ευρυζωνικότητας και των ψηφιακών υπηρεσιών αλά και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, ο υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα επανακατατεθεί στη Βουλή θα είναι εκείνο που αφορά στη φοροδιαφυγή, ενώ όπως τόνισε θα υλοποιηθεί άμεσα και η εξαγγελία για την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και για την κατάργηση κάθε φορολογίας στην πρώτη κατοικία.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.