ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισοδιακή η πρώτη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

12:44 - 26 Σεπ 2007 | Οικονομία
Τάραξε τα νερά στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κομματός του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές. Έντονη ήταν η αντίδραση από τον υποψήφιο για την αρχηγία του κόμματος και βουλευτή Θεσσαλονίκης κ. Ευάγ. Βενιζέλο, τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του με μυστική ψηφοφορία, προκειμένου να αισθάνεται ισχυρός για να δώσει την κοινοβουλευτική μάχη με τη ΝΔ μέχρι την εκλογική διαδικασία στο κόμμα.

«Έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε συντεταγμένα τη μάχη ώστε να μην περάσουν οι κυβερνητικές αλλαγές. Θέλω να έχω σε αυτήν τη μάχη την υποστήριξή σας. Και να το εκφράσετε με ψηφοφορία στο τέλος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Βόμβα για την ενότητα της παράταξης χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος έκανε λόγο για απόπειρα υφαρπαγής ψήφου εμπιστοσύνης και απηύθυνε έκκληση στον κ. Παπανδρέου να μην επιμείνει στην πρότασή του.

«Γίνεται απόπειρα υφαρπαγής ψήφου εμπιστοσύνης, προσβολή στα πρόσωπά μας, δείχνει ότι δεν έχουμε καταλάβει τι έγινε, έχουμε ξεχάσει τη λεπτομέρεια της ήττας με 4% διαφορά. Αγαπητέ μου Γιώργο Παπανδρέου σεβάσου τον λαό, σεβάσου την παράταξη μην επιμένεις στην πρόταση αυτή», τόνισε ο κ. Ευ. Βενιζέλος.

Έντονη ήταν και η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστας Σημίτης, ο οποίος σημείωσε ότι σε ανώτατο κομματικό επίπεδο, στο Πολιτικό Συμβούλιο, έχουν συμφωνηθεί διαδικασίες στις οποίες δεν περιλαμβάνεται τέτοια ψηφοφορία. Ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι βρίσκεται σε δυσάρεστη θέση γιατί, όπως σημείωσε, «δεν έχω ταχθεί ούτε με τον έναν ούτε με τον άλλο».

«Μετά από μία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που είναι το ανώτατο όργανο του ΠΑΣΟΚ για τα τρέχοντα, αποφασίστηκε αυτό το θέμα της εμπιστοσύνης προς τον πρόεδρο της εκλογής νέου προέδρου να οριστεί με κάποιες διαδικασίες. Όλοι ήταν σύμφωνοι και επικράτησε ενότητα.»

«Πώς έρχεται αυτό το θέμα; Αυτό διασπά την ενότητα, δημιουργεί παρατάξεις, υπέρ και κατά, κάποιοι που υποστηρίζουν τον έναν ή τον άλλον. Δεν συμφωνώ με αυτήν την πρόταση» σημείωσε ο κ. Σημίτης.

Ο Απόστολος Κακλαμάνης εξέφρασε με τη σειρά του την αντίρρησή του στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το κόμμα και η ΚΟ έχει πρόεδρο, απορώ ποιος άσχετος από τα κοινοβουλευτικά πράγματα είχε την ιδέα της ψήφου εμπιστοσύνης στον πρόεδρο», πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης.

Στη συνέχεια, ο κ. Κακλαμάνης εμφανίστηκε συμβιβαστικός λέγοντας ότι εάν υπάρχει κανείς που αμφισβητεί τον Γ. Παπανδρέου να τεθεί το θέμα τώρα, αλλιώς «Πρόεδρε», όπως είπε, «έχεις διά βοής τη στήριξη όλων μας.»

Σε παρέμβασή του ο γραμματέας της ΚΟ Δημήτρης Ρέππας διευκρίνισε ότι η ψηφοφορία έχει το νόημα να μην δοθεί σε κανέναν έξω από το ΠΑΣΟΚ η ευκαιρία να αμφισβητήσει τον πρόεδρό του.

Τελικώς, επικράτησε η πρόταση του κ. Κακλαμάνη και έτσι δεν στήθηκε κάλπη, αλλά η Κοινοβουλευτική Ομάδα εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του κ. Παπανδρέου διά βοής.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.