ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΟΣΑ: Δευτεραθλήτρια στην αύξηση εισοδήματος η Ελλάδα

20:02 - 07 Φεβ 2022 | Οικονομία
ΟΟΣΑ: Δευτεραθλήτρια στην αύξηση εισοδήματος η Ελλάδα
Τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στο κατά κεφαλήν εισόδημα των νοικοκυριών μεταξύ των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) εμφάνισε η Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού, την πρωτιά κατέκτησε η Αυστρία με άνοδο 8,6%, ενώ στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ελλάδα με αύξηση 5%. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Αυστραλία (4,4%), Πολωνία (3,7%) και Ολλανδία (3%). Στον αντίποδα, η μεγαλύτερη κάμψη παρατηρήθηκε στη Χιλή, η οποία είδε το κατά κεφαλήν εισόδημα να συρρικνώνεται κατά 11,7%. 

Κατά μέσο όρο, στις χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ, η άνοδος διαμορφώθηκε στο 0,2%, με το κατά κεφαλήν εισόδημα του γ’ τριμήνου να υπερβαίνει κατά 4% το κατά κεφαλήν εισόδημα του δ’ τριμήνου του 2019, δηλαδή της προ-Covid περιόδου. 

Όσον αφορά το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, η μέση αύξηση στις χώρες του ΟΟΣΑ ανήλθε στο 1%, επιστρέφοντας για πρώτη φορά σε προ-πανδημίας επίπεδα. Ωστόσο, σχεδόν σε όλα τα κράτη – μέλη η αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος υπερέβη την αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, με τη μεγαλύτερη απόκλιση να καταγράφεται στον Καναδά (10,4 ποσοστιαίες μονάδες).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.