ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η S&P «βλέπει» αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τον Απρίλιο

08:50 - 08 Φεβ 2022 | Οικονομία
Η S&P «βλέπει» αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τον Απρίλιο
Την εκτίμηση ότι είναι «αρκετά λογική η πιθανότητα» αναβάθμισης της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας έως τα τέλη του Απριλίου 2022, εξέφρασε ανώτερος αναλυτής της Standard & Poor's μιλώντας στο Reuters.

Ειδικότερα, στις δηλώσεις του στο πρακτορείο ο επικεφαλής αναλυτής Ευρώπης της S&P Φρανκ Γκιλ ανέφερε ότι η Ελλάδα και η Ιταλία εξακολουθούν να διαθέτουν «προστατευτικά αποθέματα ασφαλείας» απέναντι στο αυξανόμενο κόστος δανεισμού, καθώς και ότι υφίσταται εύλογη πιθανότητα να αναβαθμιστεί σύντομα η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, ο κ. Γκιλ ανέφερε ότι η χώρα, που διαθέτει ισχυρή ταμειακή θέση και έχει επιμηκύνει το προφίλ του χρέους της τα τελευταία χρόνια, διαθέτει «σημαντικά αποθέματα ασφαλείας» καθώς αυξάνεται το κόστος του δημόσιου δανεισμού.

Υπογραμμίζεται ότι η S&P αξιολογεί την Ελλάδα με «ΒΒ» και σταθερές προοπτικές από τον Απρίλιο του 2021, δύο κατηγορίες κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, ωστόσο το θετικό outlook που δίνει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης σημαίνει ότι επιπλέον αναβάθμιση είναι δυνατή εντός του 2022.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γκιλ ανέφερε στο Reuters πως εκτιμά «ότι υπάρχει σίγουρα μια αρκετά λογική πιθανότητα αναβάθμισης μέχρι το τέλος Απριλίου του 2022».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.