ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενέργεια: Επιδότηση €39 στο ρεύμα και €40 στο φυσικό αέριο

11:32 - 09 Φεβ 2022 | Οικονομία
Ενέργεια: Επιδότηση €39 στο ρεύμα και €40 στο φυσικό αέριο
Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου για τον Φεβρουάριο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Στα 39 ευρώ (από 42 τον Ιανουάριο) η επιδότηση στα νοικοκυριά το Φεβρουάριο. Στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατόρα η επιδότηση στα νοικοκυριά για το φυσικό αέριο, ενώ άλλα 20 ευρώ έκπτωση θα δοθεί από τη ΔΕΠΑ.

Για τις επιχειρήσεις η αντίστοιχη επιδότηση ανέρχεται στα 65 ευρώ για το ρεύμα και στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατόρα για το φυσικό αέριο.

Για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου η μέση μηνιαία ενίσχυση στο ηλεκτρικό ρεύμα είναι 51 ευρώ.

Συνολικά οι επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν τα 350 εκατ. ευρώ, ποσό ανάλογο δηλαδή με αυτό που είχε δοθεί τον Ιανουάριο.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε ακόμα στο πρόγραμμα αντικατάστασης κλιματιστικών και ψυγείων (από τον Απρίλιο), αλλά και στο νέο Εξοικονομώ, οι αιτήσεις του οποίου θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Μαρτίου.

 
Αξίζει να αναφέρουμε πως ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι η μέση τιμή στο ρεύμα τον Ιανουάριο έχει μια αποκλιμάκωση, που συνεχίζεται και τον τρέχοντα μήνα. Βέβαια τόνισε πως η μείωση στα 227 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Ιανουάριο (από 235 τον Δεκέμβριο) παραμένει τέσσερις φορές πάνω σε σχέση με πριν την έναρξη της κρίσης. Επίσης το φυσικό αέριο παρά την τάση διόρθωσης παραμένει πέντε φορές πιο ακριβό σε σχέση με τα επίπεδα προ της ανόδου.
 
Γιώργος Αλεξάκης - Σπύρος Πολυχρονόπουλος
Τελευταία τροποποίηση στις 11:56 - 09 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.