ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να μην αυξηθεί η φορολογία για το ασφαλιστικό, ζητεί ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ

14:13 - 28 Σεπ 2007 | Οικονομία
Να μην αυξηθεί η φορολογία για να αντιμετωπιστεί το ασφαλιστικό. Αυτό επισημαίνει με δήλωσή ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) κ. Κ. Μίχαλος. Όπως ανέφερε, «το πρόβλημα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού μας συστήματος είναι υπαρκτό, είναι εθνικό, απαιτεί γενναίες και υπεύθυνες αποφάσεις.

Οι πόροι που απαιτούνται τα επόμενα χρόνια για τη χρηματοδότηση του συστήματος είναι τεράστιοι και αν επιχειρηθεί να βρεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως αφελώς εισηγούνται ορισμένοι, η χώρα μας θα υποχρεωθεί να αυξήσει σημαντικά τη φορολογία τόσο εις βάρος των επιχειρήσεων όσο και εις βάρος των πολιτών.

Σε έναν κόσμο δηλαδή, όπου η μια χώρα μετά την άλλη, μειώνει τη φορολογία για να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις και ικανότερο ανθρώπινο δυναμικό εμείς θα υποχρεωθούμε να κάνουμε το εντελώς αντίθετο.

Το τίμημα αυτής της επιλογής θα είναι η μαζική φυγή των επιχειρήσεων από τη χώρα μας και η εκτίναξη της ανεργίας. Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να οραματιζόμαστε αυτό το δυσοίωνο μέλλον για την πατρίδα μας και τις νεότερες γενιές.

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τώρα. Η συμμετοχή στο διάλογο, η κατάθεση συγκεκριμένων και υπεύθυνων προτάσεων και κυρίως οι αποφάσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού μας συστήματος αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη όλων μας.

Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να λύνουμε προβλήματα και όχι να τα μεταφέρουμε από κυβέρνηση σε κυβέρνηση και από γενιά σε γενιά».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.