ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εύσημα Eurogroup στην ελληνική κυβέρνηση-Εξαιρετική δουλειά στη διαχείριση της οικονομίας

20:57 - 20 Μαρ 2022 | Οικονομία
Εύσημα Eurogroup στην ελληνική κυβέρνηση-Εξαιρετική δουλειά στη διαχείριση της οικονομίας
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση των συζητήσεων επί αλλαγών στο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Σταθερότητας αφήνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για την πολιτική της.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο Ιρλανδός αξιωματούχος εστιάζει στην ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κυρώσεις στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, ενώ υποβαθμίζει το ενδεχόμενο ύφεσης στην Ευρώπη ως συνέπεια των οικονομικών επιπτώσεων του πολέμου.

Ακόμα, σημειώνει σχετικά με το ενδεχόμενο της ρήτρας διαφυγής πως η θέση της Κομισιόν είναι να μην ισχύσει και το 2023 και να ολοκληρωθεί το 2022, προσθέτοντας ότι το θέμα θα επανεξεταστεί τους επόμενους μήνες.

Παράλληλα, ο κ. Ντόναχιου αναφέρει ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν θα «παγώσουν» τη συζήτηση για τους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ.

Τέλος, ο πρόεδρος του Eurogroup πλέκει το εγκώμιο στην Ελλάδα και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και η κυβέρνηση «έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας σε μία περίοδο με μεγάλες προκλήσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.