ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ''εναρκτήριο λάκτισμα'' για placements έδωσε ο Πρωθυπουργός

20:56 - 28 Σεπ 2007 | Οικονομία
Για επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων μίλησε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.Αναγνωρίζοντας την χρηματιστηριακή αγορά ως μοχλό ανάπτυξης έδωσε το στίγμα των επόμενων μετοχοποιήσεων. Όπως ανέφερε, συνεχίζονται οι αποκρατικοποίησες σε λιμάνια και εταιρείες εισηγμένες στο χρηματιστήριο στις οποίες συμμετέχει το Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες έχει καλλιεργηθεί έντονη προσδοκία στην αγορά για placement στην ΕΥΔΑΠ, στην Αγροτική Τράπεζα, στον ΟΛΠ και στον ΟΛΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετοχές στις οποίες το κράτος συμμετέχει έμμεσα ή άμεσα όπως για παράδειγμα η Cosmote, ο ΟΛΠ και η ΕΥΔΑΠ βρέθηκαν κοντά σε ιστορικά υψηλά την εβδομάδα που πέρασε.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα της Ολυμπιακής υπογραμμίζοντας ότι: «Συνεχίζουμε τη δύσκολη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έτσι ώστε να βρεθεί, το ταχύτερο δυνατό, λύση σε ό,τι αφορά τα χρέη της, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για ένα νέο καθεστώς στη λειτουργία της».

Στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης εντάσσονται:

- η ανάπτυξη νέων δράσεων, θεσμών και προγραμμάτων, για την περαιτέρω ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

- η επέκταση των Συμπράξεων του Δημόσιου με τον Ιδιωτικό Τομέα, για την αναβάθμιση μεταφορικών και κοινωνικών υποδομών.

- η εξυγίανση των ΔΕΚΟ, ώστε να υπάρξει εξοικονόμηση πόρων, αλλά και ουσιαστική βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουν στους πολίτες.

Ως προς τη φορολογική μεταρρύθμιση, ο κ. Καραμανλής δήλωσε: «Μειώνουμε σταδιακά, μέχρι το 2009, τη φορολογία για τα νοικοκυριά, ώστε τα μεσαία εισοδήματα να φορολογούνται με συντελεστή 25%».

Τέλος, συγκροτείται Εθνικό Συμβούλιο Εθνικό Συμβούλιο για τη δραστική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας καυσίμων, που συνιστούν «κραυγαλέες αντικοινωνικές συμπεριφορές». Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.