ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

HSBC: «Overweight» για τις ελληνικές μετοχές- Οικονομικός «μοχλός» ο τουρισμός Κύριο

16:55 - 23 Μαρ 2022 | Οικονομία
HSBC: «Overweight» για τις ελληνικές μετοχές- Οικονομικός «μοχλός» ο τουρισμός
Θετικές προοπτικές και σύσταση «overweight» διατηρεί για τις ελληνικές μετοχές η HSBC σε νέα της έκθεση για τις μετοχές στις αναδυόμενες αγορές (Ελλάδα, Τουρκία και Αίγυπτο).

«Η ενεργειακή εξάρτηση από τη Ρωσία υπήρξε πρόσφατα αρνητικό στοιχείο για την Ελλάδα. Ωστόσο, εξετάζοντας τη θετική πλευρά, ο τουρισμός αποτελεί βασική μακροοικονομική κινητήρια δύναμη για την Ελλάδα. Ήταν ήπιος στο πρώτο μέρος της περασμένης σεζόν αλλά ανέκαμψε πολύ έντονα από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Ο στόχος της κυβέρνησης για τον τουρισμό να επιστρέψει στο επίπεδο του 2019, επιτεύχθηκε», εξηγεί ο βρετανικός επενδυτικός οίκος.

Την ίδια ώρα, τα υψηλά επίπεδα εμβολιασμού στη χώρα, την ώρα που στο μεγάλο μέρος του αναπτυσσόμενου κόσμου κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μία πολύ ισχυρή τουριστική σεζόν το 2022. «Η απώλεια των Ρώσων τουριστών είναι απίθανο να κάνει μεγάλη διαφορά», επισημαίνει η HSBC.

Ως προς την εγχώρια αγορά, ένα σημαντικό μέρος του «story» της Ελλάδας σχετίζεται με τις τράπεζες, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 35% του FTSE Greece.

«Το consensus του δείκτη P/E είναι στο 6,5x για το 2021 και 6,6x για το 2022, ενώ ο δείκτης P/BV και για τις δύο χρονιές είναι στο 0,45x. Η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) και οι πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων οδηγούν σε σημαντικά βελτιωμένο κεφάλαιο. Η μόχλευση του Ταμείου Επόμενης Γενιάς της ΕΕ θα μπορούσε να οδηγήσει σε ισχυρή αύξηση του νέου δανεισμού και μια αξιόλογη βελτίωση της κερδοφορίας», εκτιμά η HSBC, τη στιγμή που το discount έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι ιδιαίτερα υψηλό παρά το γεγονός ότι η απόδοση ιδίων κεφαλαίων ROTE είναι σε παρόμοια επίπεδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:01 - 23 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.