ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: '' Εγκρίνει'' το προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού του 2008

18:12 - 03 Οκτ 2007 | Οικονομία
«Εικόνα υγιούς δημοσιονομικής διαχείρησης» προβάλει το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2008 σύμφωνα με τοποθέτηση του ΣΕΒ παρά τα εξαιρετικά στενά περιθώρια μέσα στα οποία μπορεί πλέον να κινηθεί η δημοσιονομική διαχείριση της χώρας μας.

Το δελτίο τύπου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων προσθέτει επίσης ότι οι γενικές κατευθύνσεις που χαράσσονται είναι απαραίτητες με βάση τις δεσμεύσεις απέναντι στην Ε.Ε. και την πολιτική ευθύνη για μία βιώσιμη, μεσοπρόθεσμα, πορεία της οικονομίας.

Ο ΣΕΒ τονίζει στην τοποθέτησή του για τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2008 τη σημασία της αναβάθμισης της παιδείας. Συγκεκριμένα αναφέρει σχετικά:

«Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι οιδαπάνες για την Παιδεία παραμένουν σταθερές στο 3,4% του ΑΕΠ. Η παιδεία είναι το όχημα ανάπτυξης και η εγγύηση για το μέλλον- το δικό μας και των παιδιών μας. Η αναβάθμιση της παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, δεν μπορεί παρά να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την κοινωνία μας.»

Τέλος επισημαίνει σχετικά με το σχέδιο άντλησης προσθέτων εσόδων ύψους 6 δις ευρώ από την κυβέρνηση ότι τα έσοδα αυτά δεν πρέπει να προέλθουν από νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.