ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΣΕΒΕΕ: Ανεπαρκές το προσχέδιο προϋπολογισμού

21:30 - 03 Οκτ 2007 | Οικονομία
Ανεπαρκές κρίνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2008 η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και επισημαίνει πως δεν προβλέπεται η αντιμετώπιση των αναγκών του ταμείου του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για την πληρωμή των συντάξεων, ούτε για το έτος 2007.

Με σχετική επιστολή της προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Οικονομίας η ΓΣΕΒΕΕ, επισημαίνει ότι «στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2008, δεν προβλέπεται η αντιμετώπιση των αναγκών του Ταμείου για την πληρωμή των συντάξεων, ούτε καν του έτους 2007.  Δεν προβλέπεται χρηματοδότηση ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά ισοδύναμο τρόπο με αυτόν του ΙΚΑ. Δεν προβλέπεται η δημιουργία λογαριασμού αποθεματικού χαρακτήρα, για την αντιμετώπιση του Ασφαλιστικού μετά το 2015».

Αντιθέτως, συνεχίζει η επιστολή «η κυβέρνηση προτρέπει τον ΟΑΕΕ στην εκποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, εδώ και τώρα, για πληρωμή συντάξεων υποθηκεύοντας το μέλλον του.»

Παράλληλα, στην ανακοίνωση η ΓΣΕΒΕΕ τονίζει ότι τίθεται ένα ερώτημα για το εάν «οι μικρομεσαίοι» καλούνται σε έναν διάλογο για το ασφαλιστικό «όπου απλώς θα ανακοινωθεί το ποσοστό της μείωσης των συντάξεων» ή «σε ένα διάλογο που θα έχει ως αποτέλεσμα ένα καλύτερο και βιώσιμο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.