ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΕΑ: Ζητά χρηματοδότηση κατά 0,62% του ΟΑΕΕ επί του ΑΕΠ

23:07 - 04 Οκτ 2007 | Οικονομία
Την χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ σε ποσοστό 0,62% επί του ΑΕΠ, κατά αντιστοιχία με το ΙΚΑ, ζητάει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ) από τα αρμόδια υπουργεία καθώς και τη χρηματοδότησή του από νέους πόρους.

Όσον αφορά την αναζήτηση νέων πηγών άντλησης οικονομικών πόρων, το ΒΕΑ επισημαίνει ότι υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης.

Επισημαίνει ότι «υπάρχουν παραδείγματα προληπτικής, στη θέση της κατασταλτικής αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής, που μπορούν να συζητηθούν».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ΒΕΑ, άλλα προβλήματα που αφορούν τον ΟΑΕΕ και χρήζουν άμεσης συζήτησης είναι οι μεγάλες απώλειες στον υπολογισμό σύνταξης στην περίπτωση της διαδοχικής ασφάλισης όπου δεν θεμελιώνεται αυτοτελές δικαίωμα, ο χρόνος παράλληλης ασφάλισης που χάνεται όπου δεν εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις για δεύτερη σύνταξη.

Επιπλέον, η εφαρμογή της 37ετίας δίχως όριο ηλικίας και σε μη ομοειδή ταμεία, η έλλειψη κινήτρου εθελοντικής παραμονής και η αναγνώριση του χρόνου επαγγελματικής απασχόλησης στο καταστατικό του ΟΑΕΕ όπως είχε διαμορφωθεί για τους ασφαλισμένους του πρώην ΤΕΒΕ είναι ζητήματα που χρειάζονται περαιτέρω ανάλυση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.