ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λεχουρίτης:Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν για έναν μήνα

09:37 - 03 Ιουν 2022 | Οικονομία
Λεχουρίτης:Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν για έναν μήνα
Με απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύεται έως τις 6 Ιουλίου η διακοπή ρεύματος για τα ευάλωτα νοικοκυριά που επιλέγουν να μην πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι στις 14 Ιουνίου θα γίνει συζήτηση στον Άρειο Πάγο για το αν θα πραγματοποιηθεί πιλοτική δίκη ή αν θα γίνει κανονικά. 

Ο κ. Λεχουρίτης υπογράμμισε πως είναι σημαντική η αναστολή στις διακοπές ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες μέχρι την οριστική συζήτηση, στις 7 Ιουλίου.

Παράλληλα, τόνισε πως άσχετα με την απόφαση του δικαστηρίου καλό θα είναι οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας να μην κόβουν το ρεύμα σε κανέναν για ένα μήνα, μέχρι να βγει η απόφαση.

Όπως επισήμανε, με τη δικαστική απόφαση έκδοσης προσωρινής διαταγής αναστέλλεται η διακοπή ρεύματος αν δεν πληρωθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής.

Παράλληλα, σημείωσε πως γενικά δεν μπορεί να κόβεται το ρεύμα για λίγα ευρώ λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, τονίζοντας ότι οι πάροχοι ως τελευταία λύση εκβιασμού απειλούν με τη διακοπή του ρεύματος.

«Ας βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους οι πάροχοι. Να κάνουν υπομονή για ένα μήνα και να μην κόβουν το ρεύμα σε κανέναν», είπε τέλος ο κ. Λεχουρίτης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.