ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα βήμα πίσω κάνει η Kυβέρνηση με το πετρέλαιο θέρμανσης

14:07 - 08 Οκτ 2007 | Οικονομία
Για το νέο έτος μεταφέρει η Κυβέρνηση το νέο σύστημα διακίνησης και διάθεσης του πετρελαίου μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν για την επιστροφή του φόρου σε πολίτες - καταναλωτές. Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στην οποία επισημαίνεται ότι από τη Δευτέρα 15-10-2007 και μέχρι το τέλος του έτους θα εφαρμοσθεί το ισχύον σύστημα διακίνησης και διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες της εφαρμογής του νέου συστήματος  αυτές θα ανακοινωθούν κατά την παρουσίαση του σχετικού σχεδίου νόμου.

Να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εγκαταλείπει το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης και το αγροτικό πετρέλαιο θα διατίθενται σε νοικοκυριά και αγρότες στην ίδια τιμή με το πετρέλαιο κίνησης (δηλαδή, χωρίς το φόρο κατανάλωσης μειωμένο στα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο).

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε σχετικά: «Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών έρχεται με τη σημερινή του ανακοίνωση να παραδεχτεί, ότι όλη η συζήτηση ήταν στον αέρα. Ότι δεν υπήρχε καμιά προετοιμασία. Ότι δεν έμαθαν τίποτα από την προηγούμενη προσπάθεια τους, που στέφτηκε με αποτυχία και παραπέμφθηκε στις καλένδες.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.