ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαμάχη ΥΠΕΧΩΔΕ- ΣΥΡΙΖΑ για το μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού

22:38 - 08 Οκτ 2007 | Οικονομία
Τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης έπλεξε το ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με το μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε. Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση δεν συμπεριέλαβε στην κοινοτική χρηματοδότηση το πάρκο στο ελληνικό καθώς θα έπρεπε να μην ενταχθούν άλλα έργα περιβάλλοντος της υπόλοιπης Ελλάδας.

«Εμείς προτιμήσαμε τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης για το Πάρκο του Ελληνικού, με την οποία, οικοδομώντας λιγότερο από το 10% του μεγαλύτερου Πάρκου της Ευρώπης, εξασφαλίζουμε την πλήρη χρηματοδότηση της κατασκευής και της συντήρησης του Πάρκου». επισημαίνεται ακόμη ότι «με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται και η δημιουργία Ταμείου Πρασίνου για έργα ανάπλασης σε όλη την Αττική».

Όσον αφορά τη σχετική ερώτηση του Δ.Παπαδημούλη, το ΥΠΕΧΩΔΕ σημειώνει πως «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει να λάβει κοινοτική χρηματοδότηση για το συγκεκριμένο έργο καθώς μια πιθανή κοινοτική χρηματοδότηση του Πάρκου θα σήμαινε αμέσως, απένταξη πολλών άλλων αναγκαίων έργων περιβάλλοντος

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το πάρκο του Ελληνικού τελικά θα έχει συνολική επιφάνεια 5.900 στρέμματα και θα είναι όχι μόνο το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο σε αστική περιοχή».

Από την πλευρά του, ο κ Παπαδημούλης τόνισε ότι ο πρωθυπουργός όντας στην αντιπολίτευση και αναφερόμενος στο μητροπολιτικό πάρκο υποσχόταν ότι «ούτε ένα τετραγωνικό δε θα γίνει τσιμέντο» ενώ από την άλλη στις 22 Απριλίου του 2004 ο γ.γ του ΥΠΕΧΩΔΕ δήλωσε πως «όσο περισσότεροι πόροι βρεθούν από άλλες πηγές, τόσο μικρότερο μέρος της συνολικής έκτασης θα πολεοδομηθεί».

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής βούλησης και για «προκαταρκτικές συμφωνίες» με εταιρείες για την «αξιοποίηση» των χώρων του πάρκου.

 

  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.