ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληρή κόντρα της κυβέρνησης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

09:29 - 16 Ιουν 2022 | Οικονομία
Σκληρή κόντρα της κυβέρνησης με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Γιάννη Λιανού και του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή το διορισμό από τη Βουλή νέας αντιπροέδρου στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να μην αποδεχθεί το διορισμό νέου αντιπροέδρου και εν προκειμένω την Χαρίκλεια Νικολοπούλου.

 "Ήταν χρέος μου να εκφράσω τη γνώμη μου, τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις μου, έστω και αν δεν μου ζητήθηκε", απάντησε ο κ. Λιανός.

Η αντιπολίτευση

Για "πρωτοφανών διαστάσεων γεγονός", κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ και σημειώνει:

"Η επιλογή του Υπουργού για τη θέση προκάλεσε τη διαφωνία του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που μάλιστα στοιχειοθετήθηκε σε σοβαρές αιτιάσεις, που αφορούν -μεταξύ άλλων- και σε καθυστερήσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης των καταχρηστικών χρεώσεων εκ μέρους των τραπεζών, την οποία το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εγκαίρως αναδείξει στον δημόσιο διάλογο.

Ο δε αρμόδιος Υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Γεωργιάδης προέβη σε ανοίκεια επίθεση εναντίον του Προέδρου της Επιτροπής -που η Κυβέρνηση έχει επιλέξει-, καλώντας τον κατ’ ουσίαν να παραιτηθεί από τη θέση του, στον βαθμό που δεν συμφωνεί μαζί του!

Σε μια περίοδο που ο ρόλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού γίνεται ολοένα και πιο κρίσιμος, για την καταπολέμηση ολιγοπωλιακών πρακτικών αλλά και της αισχροκέρδειας στην αγορά, το εν λόγω περιστατικό προκαλεί τουλάχιστον προβληματισμό, ιδίως δε ο τρόπος που ο Υπουργός επέλεξε να επιτεθεί κατά του Προέδρου μιας Ανεξάρτητης Αρχής".

Στο θέμα αναφέρθηκε εκτενώς από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης, που σημείωσε πως «έρχεται ο κ. Λιανός και πρακτικά λέει ότι αυτός που φταίει και δεν έχει βγει το πόρισμα για τις τράπεζες, είναι η κ. Νικολοπούλου. Αυτό λέει ο κ. Λιανός στην επιστολή του. Είναι μεγάλο το πρόβλημα. Είναι μεγάλο το θέμα να κατηγορεί ο πρόεδρος της Επιτροπής - που εσείς επιλέξατε - την υπάλληλο - διευθύντρια».  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.