ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία ιδιοκτητών βυτιοφόρων με τις εταιρίες πετρελαιοειδών

18:15 - 09 Οκτ 2007 | Οικονομία
Σε συμφωνία κατέληξαν οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων Δημοσίας Χρήσης με τις εταιρίες πετρελαιοειδών μετά από παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών Κ. Χατζηδάκη. Έτσι οι προγραμματισμένες από τους ιδιοκτήτες βυτιοφόρων κινητοποιήσεις δε θα πραγματοποιηθούν.

Πιο συγκεκριμένα οι δύο πλευρές συμφώνησαν με την κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Μεταφορών και Ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία ορίζονται τα εξής:

- Ο αριθμός βυτιοφόρων Ιδιωτικής Χρήσης που μπορούν να κατέχουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών, ορίζεται στο 0,095 τοις χιλίοις του συνολικού όγκου πωλήσεων υγρών καυσίμων της προηγούμενης χρονιάς. Έτσι, ρυθμίζεται η χορήγηση αδειών βυτιοφόρων ΙΧ στις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών, η οποία παρέμενε σε εκκρεμότητα από το 1994.

- Γίνεται αποδεκτό το αίτημα των εταιριών πετρελαιοειδών για την κυκλοφορία όλων των βυτιοφόρων αυτοκινήτων που είχαν παραγγελθεί προ της 29ης/3/2006 (ημερομηνία απαγόρευσης αντικατάστασης) και έχουν παραληφθεί έως σήμερα.

- Οι εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών θα προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την παραίτησή τους από την προσφυγή που έχουν υποβάλει στα αρμόδια όργανα της ΕΕ για τα παραπάνω θέματα.

Ο κ. Χατζηδάκης ευχαρίστησε τις δύο πλευρές για την καλή τους διάθεση στο διάλογο.

Ζητούν πίστωση χρόνου για το πετρέλαιο θέρμανσης

Πίστωση εύλογου χρόνου ζητούν οι Βορειοελλαδίτες εκπρόσωποι φορέων του κλάδου των πετρελαιοειδών, προκειμένου να εναρμονιστούν με τα μέτρα που προβλέπει η αγορανομική διάταξη για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από την ερχόμενη Δευτέρα.

Το θέμα συζητήθηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης την Τρίτη, υπό τον εντεταλμένο σύμβουλο της διεύθυνσης Εμπορίου Δημήτρη Ευθυμιάδη.

Οι φορείς Βόρειας Ελλάδας (βενζινοπώλες και μεταπωλητές), στο σύνολό τους, δήλωσαν αδυναμία άμεσης συμμόρφωσης με την αγορανομική διάταξη. Υποστήριξαν πως πρακτικά δεν είναι εφαρμόσιμο, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχουν συσταθεί οι φορείς που θα παρέχουν τα πιστοποιητικά για τις αλλαγές που απαιτούνται, κυρίως στα βυτιοφόρα οχήματα

Οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν να προχωρήσουν στη σύνταξη υπομνημάτων με τις θέσεις τους, τα οποία και θα καταθέσουν στην Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και αυτή με τη σειρά να τις μεταφέρει στα ανώτερα κλιμάκια.

Κατά τις εκτιμήσεις, η τιμή εκκίνησης διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης από την προσεχή Δευτέρα θα είναι 0,59-0,60 λεπτά το λίτρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.