ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δ. Παπαριστείδης: «Η αγορά μου θυμίζει το 2003» !

09:54 - 10 Οκτ 2007 | Οικονομία
Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση συνιστά ο παλαιός χρηματιστής κ. Δ. Παπαριστείδης, διευθύνων σύμβουλος της Praxis Sec. μιλώντας στο «R». Κατά την άποψή του, «τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ως προς τις επιπτώσεις από την κρίση των subprime loans στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ θα δώσουν σήμα για το πόσο η Fed θα προχωρήσει σε ένα νέο γύρο μείωσης των επιτοκίων, δεδομένου ότι spreads κινούνται ήδη σε υψηλά επίπεδα για τον φόβο των...Ιουδαίων, μετά το πρόβλημα που προέκυψε στην ρευστότητα των τραπεζών. Στο ενδεχόμενο λοιπόν,που οι αγορές φοβηθούν από τα «νούμερα», αναφέρει ο κ. Παπαριστείδης, «σ΄αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναμένονται κινήσεις από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ».

Ο χρηματιστής, σχολιάζοντας την κίνηση του Χ.Α. σε νέα υψηλά από τον Φεβρουάριο του 2000 επισημαίνει ότι, « η όλη κίνηση, μού θυμίζει την κίνηση της αγοράς το 2003», θέλοντας να καταδείξει το γεγονός ότι οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου έχουν μείνει πίσω συγκριτικά με άλλους τίτλους της αγοράς. Ο διευθύνων σύμβουλος της Praxis στέκεται ακόμα στο ράλι που πραγματοποιείται στις αναδυόμενες αγορές, αποσπώντας μεγάλο κομμάτι της διεθνούς ρευστότητας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.