ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικό ξεκίνημα "βλέπουν" οι χρηματιστές

11:24 - 10 Οκτ 2007 | Οικονομία
Θετικό ξεκίνημα βλέπουν οι αναλυτές για το άνοιγμα των ευρωπαίκών αγορών και της Σοφοκλέους την Τετάρτη. «Τα σημαντικά κέρδη που σημείωσαν οι αγορές των ΗΠΑ χθες αναμένεται ότι θα οδηγήσουν τα ευρωπαίκά χρηματιστήρια σε ξρεκίνημα με θετικό πρόσημο σήμερα, με την ελληνική αγορά να μην αποτελεί εξαίρεση», σχολιάζει η Εμπορική Τράπεζα. Θετικό πρόσημο για την πορεία της αγοράς «βλέπει» και η Eurobank Χρηματιστηριακή. Η ΑΧΕΠΕΥ κάνει λόγο παράλληλα, για την ύπαρξη θετικής ψυχολογίας και καλού κλίματος.

Από την πλευρά της, η Praxis Sec. υποστηρίζει πως, « το θετικό κλίμα αναμένεται να διατηρηθεί και κατά την σημερινή συνεδρίαση, καθώς η ανοδική πορεία των κυριοτέρων κεφαλαιαγορών έχει θετικό αντίκτυπο και στην ελληνική αγορά».

Σύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, «το θετικό διεθνές κλίμα λειτουργεί ανασταλτικά σε κάθε διάθεση διόρθωσης ή κατοχύρωσης κερδών με αποτέλεσμα η αγορά να συνεχίζει ένα εντυπωσιακό σερί οκτώ συνεχόμενων ανοδικών συνεδριάσεων και μάλιστα σε περιοχές νέων υψηλών.

Πιθανόν σήμερα να υπάρξει πιο έντονη συμμετοχή στην άνοδο από μεγαλύτερο αριθμό μετοχών φαινόμενο το οποίο παρατηρείται λίγο πριν από τοπικές διανομές.

Χωρίς να μεταβάλουμε άποψη για την μεσοπρόθεσμη πορεία της αγοράς διατηρούμε την επιφυλακτική στάση έναντι νέων τοποθετήσεων και αναμένουμε καλύτερες τιμές εισόδου οι οποίες πιθανόν να προέλθουν από διόρθωση που θα προκύψει από
ανάλογη κίνηση στις αγορές του εξωτερικού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.