ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύξηση 1,9% στην βιομηχανική παραγωγή στο οκτάμηνο του 2007

13:30 - 10 Οκτ 2007 | Οικονομία
Αύξηση στο οκτάμηνο, μείωση τον Αύγουστο σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ), ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Αυγούστου 2007, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Αυγούστου 2006, παρουσίασε μείωση κατά 0,4%, έναντι αυξήσεως 2,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2007, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2006, παρουσίασε αύξηση κατά 1,9%, έναντι αυξήσεως 0,9%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2006 προς το 2005.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής.

Η μείωση κατά 0,4% του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής το μήνα Αύγουστο 2007, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Αυγούστου 2006, προήλθε από τις παρακάτω αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, ως εξής:

·Ο Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων παρουσίασε μείωση, κατά 4,7%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην μείωση της παραγωγής εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και στην μείωση της άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου .

·Ο Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε μείωση, κατά 0,2%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην μείωση της παραγωγής των μημεταλλικών ορυκτών και της παραγωγής λοιπού εξοπλισμού μεταφορών.

·Ο Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού – Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσίασε αύξηση, κατά 0,2%, η οποία οφείλεται, κυρίως, στην αύξηση της παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η εξέλιξη του Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Αυγούστου 2007, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Αυγούστου 2006, κατά Κύριες Ομάδες Βιομηχανικών Κλάδων, έχει ως εξής:

·Ο Δείκτης Παραγωγής Ενέργειας παρουσίασε αύξηση κατά 2,1%

·Ο Δείκτης Παραγωγής Ενδιάμεσων Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 2,7%

·Ο Δείκτης Παραγωγής Κεφαλαιουχικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 6,1%

·Ο Δείκτης Παραγωγής Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 20,8%

·Ο Δείκτης Παραγωγής μη Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 0,7%.

Ανάλυση μέσων μεταβολών Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής.

Η αύξηση κατά 1,9% του μέσου Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2007, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2006, προήλθε από τις παρακάτω αντίστοιχες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, ως εξής:

·Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων παρουσίασε μείωση κατά 1,9%

·Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών παρουσίασε αύξηση κατά 1,7%

·Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Ηλεκτρισμού - Φυσικού Αερίου - Νερού παρουσίασε αύξηση κατά 4,3%.

Η εξέλιξη του μέσου Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2007, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Αυγούστου 2006, κατά Κύριες Ομάδες Βιομηχανικών Κλάδων, έχει ως εξής:

·Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Ενέργειας παρουσίασε αύξηση κατά 2,2%

·Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Ενδιάμεσων Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 0,2%

·Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Κεφαλαιουχικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 0,7%

·Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε μείωση κατά 0,1%

·Ο μέσος Δείκτης Παραγωγής μη Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών παρουσίασε αύξηση κατά 4,4%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.