ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτροπή: Εγκρίνει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό των τραπεζών

14:11 - 10 Οκτ 2007 | Οικονομία
Το «πράσινο φως» για την προαιρετική ένταξη των συστημάτων επικουρικής σύνταξης ορισμένων τραπεζών στο γενικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Ελλάδας έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάσει των κανόνων της συνθήκης ΕΚ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Από την έρευνα της Επιτροπής προέκυψε ότι οι όροι ένταξης δεν αποφέρουν οικονομικό πλεονέκτημα στις τράπεζες τις οποίες αφορά η μεταρρύθμιση.

Η αρμόδια Επίτροπος σε θέματα ανταγωνισμού, Neelie Kroes, δήλωσε: «Έχω την ευχαρίστηση να εγκρίνω μια διαρθρωτική μεταρρύθμιση σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας ενός διανεμητικού συστήματος συντάξεων μέσω της διεύρυνσης της βάσης των ασφαλισμένων».

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2006, οι ελληνικές αρχές κοινοποίησαν την προαιρετική ένταξη των συστημάτων επικουρικής σύνταξης ορισμένων τραπεζών στο γενικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν ενώ όλοι οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι ασφαλισμένοι για την κύρια σύνταξή τους στο IKA-ETAM, που αποτελεί τον γενικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης για κύριες συντάξεις, η ασφάλιση επικουρικής σύνταξης στον τραπεζικό τομέα σήμερα είναι μάλλον κατακερματισμένη. Οι προσληφθέντες προ της 1ης Ιανουαρίου 2005 τραπεζοϋπάλληλοι είναι ασφαλισμένοι για επικουρική σύνταξη είτε στο ΕΤΕΑΜ, τον γενικό φορέα κοινωνικής ασφάλισης, είτε σε χωριστούς ασφαλιστικούς φορείς αναλόγως της τράπεζας στην οποία εργάζονται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.