ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Προαναγγελία πρωτοβουλιών για το Ασφαλιστικό

15:14 - 11 Οκτ 2007 | Οικονομία
Την ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διεξαγωγή ενός οργανωμένου διαλόγου για το Ασφαλιστικό από μέρους του ΠΑΣΟΚ μετά την 11η Νοεμβρίου προανήγγειλε ο κ. Ευ. Βενιζέλος, κατηγορώντας ταυτόχρονα την κυβέρνηση για τρομοκράτηση εργαζομένων και συνταξιούχων.

Συγκεκριμένα ο κ. ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «η επιχείρηση κατατρομοκράτησης από την κυβέρνηση των συνταξιούχων, των ασφαλισμένων και των εργαζομένων πρέπει να απαντηθεί από το ΠΑΣΟΚ».

Δηλώσεις Σ. Καλατζάκου για τα Ταμεία

Την ανάγκη συνέχισης του διαλόγου για το Ασφαλιστικό αλλά και συνεννόησης με όλους τους εμπλεκομένους φορείς τόνιζε την ίδια ώρα στη Βουλή η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλατζάκου.

Η κ. Καλατζάκου ξεκαθάρισε ότι όσοι πόροι και να διατεθούν, έτσι όπως είναι η σημερινή δομή του συστήματος, δεν πρόκειται να σωθούν τα Ταμεία.

Απαντώντας, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, η κ. Καλαντζάκου διευκρίνισε ότι το ποσοστό επιχορήγησης του κλάδου σύνταξης του ΙΚΑ από το Δημόσιο, κυμαίνεται από 0,85 έως 0,90 % του ΑΕΠ.

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι στην ουσία η κυβέρνηση ομολογεί ότι το κράτος παρανομεί, καθώς, όπως είπε, η μη τήρηση της επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων, στο 1% του ΑΕΠ σημαίνει 3,5 δις ευρώ λιγότερα.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.