ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή»: Προβληματισμός με την τοποθέτηση των κλιματιστικών

08:26 - 15 Ιουλ 2022 | Οικονομία
Πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή»: Προβληματισμός με την τοποθέτηση των κλιματιστικών
Τον προβληματισμό του αναφορικά με το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή», που θα ξεκινήσει να υλοποιείται τον Αύγουστο έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος, Παναγιώτης Πουλιανός.

Μιλώντας στο Mega, εξήγησε πως οι ψυκτικοί που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα είναι ελάχιστοι συγκριτικά με τον όγκο των κλιματιστικών που θα αλλαχθούν.

«Πιστεύουμε πως σε 3-4 μέρες θα έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα περίπου 700-800 ψυκτικοί … Μέσα σε ενάμιση μήνα οι ψυκτικοί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτό το πρόγραμμα» είπε.

Ο πρόεδρος πρότεινε παράταση 1 με 2 μήνες του προγράμματος για να μπορέσει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα και να μπορέσουν και οι ψυκτικοί να εξυπηρετήσουν σωστά.

Ο κ. Πουλιανός έβαλε στο τραπέζι και το θέμα της απόσυρσης όλων αυτών των συσκευών δηλώνοντας πως δεν υπάρχει πυρόλυση για τα απόβλητα των συσκευών στη χώρα μας.

«Εμείς προτείναμε στο αρμόδιο υπουργείο όσες συσκευές είναι εφικτό να αναγεννηθούν και τα υπόλοιπα να οδηγηθούν στο εξωτερικό όπου και υπάρχουν συστήματα πυρόλυσης» ανέφερε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.