ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΕΑ: «Να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του για τον ΦΠΑ ο κ. Αλογοσκούφης»

14:12 - 15 Οκτ 2007 | Οικονομία
Την ίδια ώρα που φουντώνουν τα σενάρια περί νέας αύξησης του ΦΠΑ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος εκφράζει την αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Πριν τις εκλογές, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης είχε δηλώσει ότι η αύξηση του φόρου δεν ήταν στο σχεδιασμό της κυβέρνησης. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα άλλαξε η πολιτική του Υπουργού Οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ .Μίχαλος σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τάσσεται κατά της Πρότασης Αναλυτή για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που προβλέπει αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων.

«Οφείλουμε να βαδίσουμε σταδιακά και να προχωρήσουμε σε ήπιες αλλαγές στο ασφαλιστικό» επεσήμανε.

Ο κ. Μίχαλος επεσήμανε ακόμη ότι απαιτείται η επανεξέταση στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα που σήμερα ξεπερνούν τα 500, η ενοποίηση των ταμείων που ανέρχονται σε 149 αλλά και ο έλεγχος των αναπηρικών συντάξεων.

Όσον αφορά την άνοδο στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εκτιμά ότι είναι συγκυριακή όμως αν συνεχιστεί θα είναι λογικό να υπάρξουν ανατιμήσεις κυρίως στον κλάδο των τροφίμων.

Ακόμη σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής στα καύσιμα, το ΕΒΕΑ «ρίχνει το μπαλάκι» στα διυλιστήρια ενώ παράλληλα προτείνει τοποθέτηση ταμειακών μηχανών στα πρατήρια υγρών καυσίμων και ιχνηλατών στα διυλιστήρια.

Αντιγόνη Αυγεροπούλου
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.