ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες περιορίζουν βασικές ανάγκες για τον χειμώνα

20:05 - 27 Σεπ 2022 | Οικονομία
Σχεδόν οι μισοί Έλληνες περιορίζουν βασικές ανάγκες για τον χειμώνα
Η ακρίβεια, οι ανατιμήσεις και ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων πολιτών, με το ποσοστό να ανέρχεται σε 83,6% σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Δεύτερη σε σειρά ανησυχία είναι τα ελληνοτουρκικά, που δείχνουν να απασχολούν έντονα το 48% και πολύ κοντά σε ποσοστά είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία με 30,8% και η εγκληματικότητα με 29,9%.

Η πανδημία, οι παρακολουθήσεις και οι φυσικές καταστροφές, φαίνεται να απασχολούν μικρότερη μερίδα κόσμου με 14%, 11,1% και 12,9% αντίστοιχα.

Παράλληλα, το 45,6% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι θα περιορίσει βασικές ανάγκες, ενώ το 36% πιστεύει ότι θα αντεπεξέλθουν αλλά με δυσκολία τον φετινό χειμώνα. Οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να ρίξει το βάρος της στη θέρμανση, το ηλεκτρικό ρεύμα και τα καύσιμα, με τους μεγαλύτερους σε ηλικίας ανθρώπους να αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει προτεραιότητα το σουπερ μάρκετ και το καλάθι της νοικοκυράς με ποσοστό 34%.

Το 61,5% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει πως η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, προσπαθεί, αλλά θα μπορούσε και λίγο καλύτερα. Στην ερώτηση με το εάν βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα ή χειρότερα, οι πολίτες απάντησαν στο 45,8% πως θα ήταν χειρότερα, με το 29% να πιστεύει πως θα ήταν το ίδιο και το 21,2 % πως θα ήταν καλύτερα.

Σχετικά με το τι κυβέρνηση προτιμούν απάντησαν το 31,1% ότι θέλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 12,5% αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ ενώ το κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό κορμό τη Νέα Δημοκρατία προτιμά το 21,8% και με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, το 21,8%.

Δείτε εδώ το α' μέρος της δημοσκόπησης της Marc

Τελευταία τροποποίηση στις 20:24 - 27 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.