ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πόθεν Έσχες: Την παράταση της προθεσμίας δηλώσεων ζητούν δικαστές-εισαγγελείς

16:41 - 15 Νοε 2022 | Οικονομία
Πόθεν Έσχες: Την παράταση της προθεσμίας δηλώσεων ζητούν δικαστές-εισαγγελείς
Αίτημα για παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) κατέθεσαν, με κοινή επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, οι ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων.

Ειδικότερα, η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2022.

Η προθεσμία αυτή δεν είναι εφικτό να τηρηθεί από μεγάλο αριθμό υπόχρεων – μελών των Ενώσεών μας, λόγω των αντικειμενικών δυσχερειών κατά τη συγκέντρωση των συνυποβαλλομένων δικαιολογητικών εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 και εξακολουθούν να ισχύουν, κυρίως στα τραπεζικά ιδρύματα. Σημειώνεται επιπλέον ότι ακόμα και αν τα μέλη των Ενώσεών μας καταφέρουν να συγκεντρώσουν στο λίγο χρόνο που τους απομένει μέχρι τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά που θα συνυποβάλλουν με τη δήλωση περιουσιακής τους κατάστασης, είναι σφόδρα πιθανόν, λόγω του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν μέχρι την εν λόγω προθεσμία, το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής και παραλαβής των δηλώσεων να τίθεται περιοδικά εκτός  λειτουργίας εμποδίζοντας σοβαρά την ομαλή και εμπρόθεσμη διαδικασία υποβολής τους από τα μέλη μας.

Για τους ανωτέρω λόγους αιτούμεθα την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης μέχρι την 28 Φεβρουαρίου 2023.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 15 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.