ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς «βλέπουν» οι πολίτες το market pass

21:51 - 20 Δεκ 2022 | Οικονομία
Πώς «βλέπουν» οι πολίτες το market pass
Το ερώτημα για το αν και κατά πόσο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της ακρίβειας, το μέτρο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κάλυψη του 10% των δαπανών για την αγορά τροφίμων, έθεσε η νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το food ή market pass ανακοινώθηκε ως πρόσθετο μέτρο από την κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2023 και θα ισχύσει για έξι μήνες από το νέο έτος.

Οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για το food pass ήταν σε ποσοστό 53% αρνητικές, ενώ το 39% δήλωσε ότι θα βοηθήσει.

Στο 8% διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ίδιας δημοσκόπησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 34% επί των εγκύρων, έναντι 26% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Qatargate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή, δείχνει να χάνει μία ποσοστιαία μονάδα, πέφτοντας στο 10,5%, ενώ, με βάση το δείγμα της έρευνας που διεξήχθη στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή 1.103 πολιτών κάθε κοινωνικής βαθμίδας, η νέα Βουλή θα είναι εξακομματική, καθώς το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜεΡΑ25 ποσοστό 3%.

Ένα από τα βασικά στοιχεία των αποτελεσμάτων της έρευνας, αφορά τη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη», δηλαδή τους αναποφάσιστους, η οποία διαμορφώνεται στο 13%, ποσοστό που μπορεί να καθορίσει συνολικά το αποτέλεσμα των εκλογών και όχι μόνο τις ισορροπίες στη Βουλή.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:15 - 20 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.