ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου για Market Pass: Την Τρίτη (21/2) ανοίγει η πλατφόρμα

14:36 - 20 Φεβ 2023 | Οικονομία
Οικονόμου για Market Pass: Την Τρίτη (21/2) ανοίγει η πλατφόρμα
Για το άνοιγμα της πλατφόρμας αναφορικά με το Market Pass αναφέρθηκε στην αρχή της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η πλατφόρμα ανοίγει αύριο το απόγευμα για συγκεκριμένα ΑΦΜ, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως την Τετάρτη.

Όπως επανέλαβε ο ίδιος, δικαιούχοι είναι περίπου το 85% των ελληνικών νοικοκυριών και συγκεκριμένα οι άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 16.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 24.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Στους δικαιούχους περιλαμβάνονται επίσης οι μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 24.000 ευρώ, συν 5.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

«Η ενίσχυση του Market Pass ανέρχεται στο 10% επί του ύψους των αγορών ειδών κάθε είδους σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο τροφίμων», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Συνεχίζοντας με το «καλάθι του νοικοκυριού» είπε ότι από την επόμενη Τετάρτη αυξάνονται τα προϊόντα, ενώ ανοίγει και το «σαρακοστιανό καλάθι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι λαμβάνονται μέτρα κατά της αισχροκέρδειας, ενώ διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν σταματά και ότι κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος όσο επιμένει η κρίση.

«Οι πολιτικές μας έχουν αποτέλεσμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματά η προσπάθεια», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας ότι δεν θα μείνει κανείς αβοήθητος όσο η κρίση επιμένει.

«Σημαντική προτεραιότητα είναι και η ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλά και η μείωση της ανεργίας με μια σειρά από μέτρα, όπως η μείωση της φορολογίας», σημείωσε επιπλέον. 

Αναφερόμενος στην ΚΥΑ για τους καλλιτέχνες, ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι διαμορφώθηκε σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης για το μισθολογικό ανεξαρτήτους της εμπειρίας και του έτους αποφοίτησής τους. Όπως σημείωσε, λύνεται μια αδικία, και η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις της γι' αυτά που μπορούσε να κάνει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.