ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Teneo Intelligence-Ελλάδα: Άνοιξε ο δρόμος για την επενδυτική βαθμίδα

16:13 - 22 Μαϊ 2023 | Οικονομία
Teneo Intelligence-Ελλάδα: Άνοιξε ο δρόμος για την επενδυτική βαθμίδα
Την επιστροφή της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα «βλέπει» πριν τα τέλη του 2023 ο συμπρόεδρος της Teneo Intelligence, Βολφάνγκο Πίκολι, ο οποίος μιλώντας στο Bloomberg σχολίασε τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος τόνισε ότι «η έκβαση της κάλπης θέτει την Ελλάδα σε τροχιά εξασφάλισης της επενδυτικής βαθμίδας, πιθανώς πριν τα τέλη του χρόνου». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εάν και μια τέτοια αναβάθμιση είναι εν πολλοίς προεξοφλημένη από τους επενδυτές, θα συνιστά μια σημαντική στιγμή για τη χώρα, καθώς το στίγμα του 2010 θα εξαφανιστεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα απώλεσε το investment grade στα τέλη του 2010. Σήμερα, τρεις οίκοι αξιολόγησης (S&P, Fitch και DBRS) τοποθετούν τη χώρα ένα «σκαλί» πριν την επενδυτική βαθμίδα.

Η πρώτη ευκαιρία επίτευξης του μεγάλου στόχου έρχεται στις 9 Ιουνίου, όταν ο Fitch πρόκειται να επικαιροποιήσει την αξιολόγησή του. Στις 20 Οκτωβρίου ακολουθεί το report του S&P.

Σε κάθε περίπτωση οι επενδυτές θεωρούν πλέον ότι η επιστροφή στην επενδυτική βαθμίδα θα λάβει χώρα συντομότερα απ’ ό,τι θεωρούσαν προηγουμένως. 

Σημειώνεται ότι για επιτάχυνση της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας μιλούν επίσης οι αναλυτές των Axia και Eurobank Χρηματιστηριακή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.