ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΕΑ: Προτάσεις για την αύξηση των εσόδων του Προϋπολογισμού στο ΥΠΟΙΟ

17:30 - 14 Νοε 2007 | Οικονομία
Επιστολή με θέμα τη λήψη μέτρων για την αύξηση των εσόδων του Προϋπολογισμού απέστειλε σήμερα στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σύμφωνα με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, «η αύξηση των εσόδων πρέπει να προέλθει κυρίως από τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ένταξη της παραοικονομίας στην επίσημη οικονομία και όχι από την αύξηση της άμεσης φορολογίας ή την αύξηση του Φ.Π.Α.. Ωστόσο, για την τόνωση των εσόδων, στην παρούσα συγκυρία, το Ε.Β.Ε.Α. εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να μελετήσει το θέμα της αναπροσαρμογής των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα οινοπνευματώδη ποτά και στα είδη καπνού, προκειμένου να εκλείψει κάθε δεύτερη σκέψη για μια γενικευμένη αναπροσαρμογή του Φόρου Προστιθεμένης Αξίας, η οποία θα προκαλέσει σημαντικές πληθωριστικές πιέσεις.

Το Ε.Β.Ε.Α. συμφωνεί με την πρόθεση της Κυβέρνησης να εξομοιώσει το φόρο πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, καθώς εκτιμά ότι το όφελος που θα προκύψει για το κοινωνικό σύνολο από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, θα αντισταθμίσει τα όποια προβλήματα ταλαιπωρίας προκύψουν για τους καταναλωτές. Για το ζήτημα αυτό, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών βρίσκεται στο στάδιο κατάρτισης μελέτης για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο, προκειμένου να απεμπλακούν οι πολίτες από τις όποιες αναπόφευκτες γραφειοκρατικές διαδικασίες, την οποία θα σας γνωστοποιήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της

Ακόμη, έμφαση θα πρέπει να δοθεί:

-Στις χωρίς εκπτώσεις εφαρμογή του νέου νόμου για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ, τον περιορισμό των κρατικών δαπανών, την αξιολόγηση κάθε δημόσιας δαπάνης από μηδενική βάση, και ασφαλώς στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής για την διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

- Στην ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων σε βάρος των καταναλωτικών δαπανών.

-Στον περιορισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

-Στην επανεξέταση των ιδιαίτερων προνομίων που ευνοούν ορισμένα τμήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο.»

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.