ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ''δρόμο'' οι εργαζόμενοι για το Ασφαλιστικό

13:03 - 21 Νοε 2007 | Οικονομία
Σε 24ωρη απεργία στις 12 Δεκεμβρίου αποφάσισε να προχωρήσει η ΓΣΕΕ, καταδεικνύοντας την έντονη αντίθεσή της στα σχέδια της κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος τόνισε ότι  «αν ενόχλησε η φράση 'θα γίνει της Γαλλίας'», τονίζω ότι οι κινητοποιήσεις που σημειώθηκαν το 2001, -οπότε υπενθυμίζεται είχε «παραλύσει» η Αττική- είναι πολύ ήπιες σε σχέση με αυτό που θα γίνει φέτος.

Η ΟΤΟΕ προκηρύσσει τρίωρη πανελλαδική παν-τραπεζική στάση εργασίας την προσεχή Πέμπτη 22 Νοεμβρίου από τις 12.15 το μεσημέρι έως τις 3.15, ενώ ο σύλλογος των εργαζομένων στην Alpha σήμερα (Τετάρτη) και αύριο (Πέμπτη) πραγματοποιεί 48ωρη απεργία στην Τράπεζα.

Πρόγραμμα κινητοποιήσεων ανακοίνωσε και η ΕΣΗΕΑ, με στόχο να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με το οποίο το ταμείο των δημοσιογράφων εντάσσεται στο ενιαίο ταμείο επιστημόνων.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Π. Σόμπολος εξήγγειλε 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης την Τρίτη 27 Νοεμβρίου από τις 06:00 έως τις 06:00 της επομένης. Ακόμη, η ΕΣΗΕΑ θα συμμετάσχει στην απεργία των Συνδικάτων στις 12/12.

Το μέτωπο της Παιδείας

«Κατεβάζουν τα ρολά» στις 26 Νοεμβρίου εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης αποφάσισαν ήδη απεργία την ημέρα αυτή, ενώ οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές και οι μαθητές θα συμμετάσχουν στο νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και θα προετοιμαστούν για κοινό συντονισμό στις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, η απεργία της ερχόμενης Δευτέρας είναι προειδοποιητική και σκοπός της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι να συντονιστεί και να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, εάν η κυβέρνηση δεν επιλύσει τα προβλήματα στα σχολεία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.