ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνής τιμητική διάκριση για τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ

13:48 - 29 Νοε 2007 | Οικονομία
Με το βραβείο «GUSI PEACE PRIZE», βραβεύθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, για την δράση του σε ότι αφορά την καταπολέμηση του παρεμπορίου καθώς και τον περιορισμό της φτώχιας και της ανεργίας.

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα και τελούσε υπό την αιγίδα της προέδρου της Δημοκρατίας των Φιλιππίνων κας. Gloria Arroyo, ο κ. Μίχαλος παρέλαβε το βραβείο GUSI, από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας κ. Noli De Castro.

Τα βραβεία «GUSI PEACE PRIZE», αποτελούν τα τελευταία χρόνια, διεθνή θεσμό και απονέμονται σε ανθρώπους που με τις δράσεις τους συμβάλουν στην προώθηση του ιδεώδους τηςειρήνης, τωνανθρωπίνων δικαιωμάτων, τηςπολιτικής κατά της φτώχιας, των επιστημονικών επιτευγμάτων, των επιχειρηματικών κοινωνικών δράσεων κλπ.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο GUSI,ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ανέφερε:

«Ως Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, είναι χαρά μου να βρίσκομαι μαζί σας απόψε. Με μεγάλη τιμή δέχτηκα την πρόσκλησή σας για να παραλάβω ο ίδιος το πολύ αξιόλογο βραβείο σας.

Από την εποχή της θητείας μου ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών το 2005, κύριο καθήκον μου ήταν να καταπολεμήσω το παρεμπόριο σε μια προσπάθεια να περιορίσω το πρόβλημα της ανεργίας και να διασφαλίσω θεμιτές πρακτικές ανταγωνισμού για όλους. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη υιοθετήσει μια σειρά μέτρων που προτάθηκαν από το ΕΒΕΑ για να μειώσει το πρόβλημα αλλά απαιτούνται ακόμα αρκετές προσπάθειες για την αποτελεσματική διευθέτηση αυτού του πολύπλευρου ζητήματος.

Επίσης, μια από τις πρώτες πρωτοβουλίες που ανέλαβα μετά την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του ΕΒΕΑ τον Ιούνιο του 2006, ήταν η επαναδραστηριοποίηση του Γραφείου Πληροφόρησης Ανέργων και Επιχειρήσεων με στόχο την υποστήριξη των ανέργων ώστε να έρθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις για να βρουν κάποια θέση απασχόλησης.

Ακόμα, το ΕΒΕΑ ανέλαβε πρόσφατα πρωτοβουλία για την έναρξη μιας εκστρατείας ενάντια στη φτώχια. Πρώτο βήμα είναι η ίδρυση μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) επιχειρηματικής ευθύνης με στόχο τον περιορισμό της φτώχιας. Η δράση της ΜΚΟ θα ξεπερνά τη φιλανθρωπία. Δεν θα είναι ένα ταμείο αρωγής απόρων. Θα βασίζεται στην αναδιανομή του πλεονάσματος κάθε σπιτιού και κάθε επιχείρησης σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Αυτή η προσπάθεια απαιτεί τη συνεργασία όλων των θεσμικών, κοινωνικών, πολιτικών και παραγωγικών φορέων της χώρας μας σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί ακόμα και να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο.

Η αποστολή για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ανέργων καθώς και των ανθρώπων που χρήζουν βοηθείας είναι γεμάτη προκλήσεις, αλλά έχει και μεγάλες ηθικές ανταμοιβές».

Βραβεία GUSI απονεμήθηκαν, επίσης, στον υπουργό Συντονισμού της Βραζιλίας, γερουσιαστή κ. Ney Robinson Suassuna, στον Αμερικανό Αρχαιολόγο, κ. Farland Stanley, στον κυβερνήτη των Ομοσπονδιακών Κρατών της Μικρονησίας, κ. Johnson Elmo, στον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας του Παλάου, κ. Elias Casmik Chin.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.