ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Καραμανλής στο ΕΒΕΑ: Επιμένει στις μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση

21:50 - 02 Ιαν 2008 | Οικονομία
Τη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση προέταξε ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, προσερχόμενος στην ετήσια δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου για το 2008 το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

«Το 2008 συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Τις μεταρρυθμίσεις που, αποδεδειγμένα, παράγουν όφελος για την οικονομία και για την κοινωνία. Την πολιτική που εγγυάται, εξασφαλίζει δημοσιονομική σταθερότητα, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, τόνωση της απασχόλησης, μείωση της ανεργίας. Το 2008, με αυτοπεποίθηση, με σταθερά βήματα, προχωράμε μπροστά. Χρόνια πολλά», δήλωσε ο κ. Καραμανλής.

Και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων στο μήνυμά του και τόνισε: «Ευχή όλων είναι το 2008 να αποτελέσει μια χρονιά ορόσημο για την ελληνική οικονομία αλλά και την κοινωνία. Να είναι η χρονιά μέσα στην οποία θα δρομολογηθούν και θα ολοκληρωθούν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, που έχει ανάγκη ο τόπος για να πετύχουμε βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση, στο κράτος πρόνοιας, στην απεμπλοκή του Δημοσίου από επιχειρηματικές δραστηριότητες πρέπει να προχωρήσουν με συναινετικές και ταχείες διαδικασίες.

«Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει για την περαιτέρω μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης, ενώ αναγκαίες κρίνονται και οι γενικευμένες δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας», δήλωσε ο κ. Μίχαλος και δεσμεύτηκε ότι το ΕΒΕΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την υλοποίηση ενός μίγματος πολιτικής που θαδιασφαλίσει τη συνέχιση της ανοδικής πορείας της ελληνικής οικονομίας και την κατανομή των ωφελειών της ανάπτυξης σε ολόκληρη την κοινωνία.

 

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.