ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιους θα επισκεφθεί ο Κ. Μίχαλος του ΕΒΕΑ για τα λιμάνια

22:51 - 26 Φεβ 2008 | Οικονομία
Κύκλο επαφών με πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων ξεκίνησε σήμερα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, εξαιτίας της λευκής απεργίας των εργαζομένων στα λιμάνια, η οποία έχει προκαλέσει μεγάλες δυσλειτουργίες στον εφοδιασμό της αγοράς με προϊόντα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ συναντήθηκε σήμερα με τον υπεύθυνο του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον οποίο και παράδωσε την κοινή ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι εκπρόσωποι 16 φορέων του επιχειρηματικού κόσμου της Αττικής και με την οποία ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Αναλύοντας το ζήτημα, ο κ. Μίχαλος επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Από τον Ιανουάριο του 2008 οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ κάνουν αποχή από υπερωρίες και Σαββατοκύριακα, με συνέπεια να υπάρχει πρόβλημα στη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε λευκή απεργία μειώνοντας αισθητά την παραγωγικότητά τους.

Εκτιμάται ότι περίπου 15.000 εμπορευματοκιβώτια με προορισμό τον Πειραιά έχουν αποτεθεί σε άλλα λιμάνια, με αποτέλεσμα τη σημαντική δυσλειτουργία στις εισαγωγές.

Επίσης, διακινήθηκαν περίπου 8.000 εμπορευματοκιβώτια εξαγωγής λιγότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με ανάλογο πλήγμα στην εξαγωγική προσπάθεια της χώρας.

Ο ΟΛΠ ούτως ή άλλως και σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας υπολείπεται περίπου 30% σε παραγωγικότητα των λοιπών ανταγωνιστικών λιμανιών. Η μειωμένη παραγωγικότητα σημαίνει αυξημένους χρόνους εξυπηρέτησης και ανάλογη οικονομική επιβάρυνση των ναυτιλιακών εταιρειών που μεταφέρεται στους πελάτες εισαγωγείς – εξαγωγείς».

Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Μίχαλος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, κ. Γ. Καρατζαφέρη, τη γ. γρ. του ΚΚΕ, κα Αλ. Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλ. Τσίπρα, προκειμένου να τους ενημερώσει για το ζήτημα και να τους ζητήσει, ο καθένας από την πλευρά του, να συμβάλλουν στην επίλυση του προβλήματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.