ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεαματική η επιβατική κίνηση στο μεταμεσονύχτιο Μετρό

11:16 - 05 Μαρ 2008 | Οικονομία
Προς μονιμοποίηση φαίνεται να οδεύει η μεταμεσονύχτια λειτουργία του Μετρό τις Παρασκευές και τα Σάββατα, καθώς η επιβατική κίνηση έχει ήδη ξεπεράσει τις μετριοπαθείς αρχικές προβλέψεις.

Με βάση τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία, σημειώνει την Τετάρτη η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, έως και 10.000 άτομα μετακινούνται κάθε βράδυ με τους συρμούς του Μετρό. Ο αριθμός αυτός υπερβαίνει κατά πολύ τις εκτιμήσεις αρμόδιων παραγόντων, που δεν περίμεναν περισσότερους από 3.000 επιβάτες.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το γεγονός ότι, καθώς το μέτρο έχει συμπληρώσει ένα μήνα δοκιμαστικής εφαρμογής, προβλήματα δεν παρατηρούνται ούτε σε θέματα ασφάλειας, αλλά ούτε και στη συντήρηση του δικτύου.

Το ζήτημα ωστόσο είναι ότι για να καλύψει τις δαπάνες λειτουργίας του, το Μετρό θα έπρεπε να μεταφέρει 40.000-50.000 επιβάτες κατά το διάστημα της μεταμεσονύχτιας λειτουργίας του, αριθμός που, με τα σημερινά δεδομένα, κρίνεται εξωπραγματικός.

Από την πλευρά τους, κύκλοι του ΟΑΣΑ επισημαίνουν ότι η επιβατική κίνηση έχει πολλά περιθώρια αύξησης, αν υποστηριχθεί από μια ευρεία ενημερωτική εκστρατεία στους σταθμούς του Μετρό και του ΗΣΑΠ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.