ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Αθήνα αδειάζει...

11:03 - 24 Απρ 2008 | Οικονομία
Ξεκίνησε σήμερα η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για τις διακοπές του Πάσχα με πλοία, τρένα, λεωφορεία και αεροπλάνα να εμφανίζουν πολύ μεγάλη πληρότητα. Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία. Πάντως, όπως προβλέπει η ΕΜΥ, οι εκδρομείς δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό.

Στα υπεραστικά λεωφορεία, την Μ.Πέμπτη και τη Μ.Παρασκευή έχουν προγραμματιστεί από 500 δρομολόγια, με τα 220 την ημέρα, να είναι έκτακτα.

Στα πλοία η πληρρότητα σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αγγίζει το 100%, ενώ ήδη έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια για τα ΙΧ, αλλά και της επιστροφής για Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα.

Από την Μ.Πέμπτη έως και το Μεγάλο Σάββατο θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εθνικές οδούς. Επίσης, τα ξημερώματα της Μ.Πέμπτης θα κλείσει το ρεύμα προς Αθήνα της σήραγγας Αρτεμισίου για μία ώρα, από τις 4 έως τις 5.

Επί ποδός θα βρίσκονται οι δυνάμεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης (ΔΤΘ) κατά την έξοδο των εκδρομέων. Από τις 18 Απριλίου η ΔΤΘ έθεσε σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου και σε βασικούς οδικούς άξονες τα οποία θα ισχύσουν μέχρι τις 4 Μαΐου.

Για την καλύτερη διευθέτηση της κυκλοφορίας προβλέπεται και η συνδρομή ελικοπτέρου από την ίδια τροχαία.

Πασχαλινές λαμπάδες και ειδικά ενημερωτικά φυλλάδια με χρήσιμες συμβουλές θα διανείμει σε οδηγούς οχημάτων η ΔΤΘ. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή κατά τις μεσημεριανές ώρες και το Μ. Σάββατο κατά τις πρωινές .

Από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας έγινε γνωστό ότι από τις οκτώ το βράδυ του Μ.Σαββάτου έως τις 6 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα θα γίνεται δωρεάν η διέλευση των οχημάτων μόνο από τους σταθμούς των διοδίων που δεν έχουν παραδοθεί στις κατασκευάστριες εταιρείες: Ελευσίνας, Ρίου, Ζευγολατιού και Μαλγάρων.

Αλλαγές στα δρομολόγια

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω της περιορισμένης μεταφορικής ζήτησης σε τμήματα περιφερειακών γραμμών και προκειμένου να ενισχυθούν τα δρομολόγια στον κεντρικό άξονα Θεσσαλονίκης - Αθήνας- Πάτρας για το τριήμερο του Πάσχα, μειώνεται ο αριθμός των αμαξοστοιχιών σε κάποιες διαδρομές.

Επίσης μειώνεται ο αριθμός δρομολογίων των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στη διαδρομή Κιάτο - Αεροδρόμιο - Κιάτο την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί όλο το 24ωρο στο 1110.

Επιπλέον, ο Ηλεκτρικός στην Αθήνα σύμφωνα με ανακοίνωση του ΗΣΑΠ θα έχει αλλαγές στα δρομολόγια. Έτσι, την Μ.Παρασκευή δεν θα ισχύσει η δίωρη παράταση του δρομολογίου και το Μεγάλο Σάββατο οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν και από τους δύο τερματικούς σταθμούς, Κηφισιά και Πειραιά, στις 22:45.

Νωρίτερα θα σταματούν το Μεγάλο Σάββατο και τα δρομολόγια του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Τα τελευταία δρομολόγια προς κάθε κατεύθυνση (από αφετηρία και τέρμα) θα πραγματοποιηθούν στις 10 το βράδυ. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα αποσυρθούν στις 23:20.

Ανάλογα θα κινηθούν και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ). Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το 185 για περισσότερες πληροφορίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.