ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΕΑ: Προτάσεις για αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων

21:10 - 22 Μαϊ 2008 | Οικονομία
Την ανάγκη συντονισμένων δράσεων όχι μόνο από το υπουργείο Ανάπτυξης αλλά από όλο το οικονομικό επιτελείο έναντι του προβλήματος του πληθωρισμού υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, ο οποίος κατέθεσε προτάσεις για την αντιμετώπισή του, σε συνάντηση που είχε με τον κ. Χρήστο Φώλια.

Πιο αναλυτικά το ΕΒΕΑ προτείνει:

α) Να αναγράφονται στα τιμολόγια οι εκπτώσεις που προσφέρουν οι προμηθευτές στα σούπερ μάρκετ, καθώς και η τοποθέτηση σε αυτά «ηλεκτρονικών αναγνωστών τιμών» τα οποία θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά οι καταναλωτές προκειμένου να ελέγχουν τις τιμές πώλησης των προϊόντων στο ράφι και στο ταμείο.

β) Το Ε.Β.Ε.Α. έχει ήδη προτείνει να δημιουργηθούν δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων και στις 13 περιφέρειες της χώρας, τα οποία θα λειτουργούν με όρους χρηματιστηρίου. Επίσης προτείνει να δοθεί στους παραγωγούς η δυνατότητα να αποκτήσουν ιδιόκτητα μεταφορικά μέσα, υπό συγκεκριμένους όρους.

γ) Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε τη σημασία ενίσχυσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού με στόχο να εξαλειφθούν μονοπωλιακές και ολιγοπωλιακές καταστάσεις.

Επίσης ετέθη και το θέμα της απελευθέρωσης των κλειστών αγορών και των επαγγελμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.