ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναζητείται στρατηγικός εταίρος για ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΔΕΠΑ

14:53 - 29 Μαϊ 2008 | Οικονομία
Στρατηγικό εταίρο για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ αναζητεί η Κυβέρνηση μετά και την ολοκλήρωση της συμφωνίας του ελληνικό δημοσίου με την Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Συγκεκριμένα για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, τόνισε ότι στο πρόγραμμα της Ν.Δ. υπάρχει πρόβλεψη για στρατηγική συμφωνία ενώ για την ΔΕΗ επισήμανε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να προχωρήσει σε μείωση του ποσοστού κάτω του 51%.      

 Πάντως, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του “R”,  το μοντέλο συνεργασίας στον ΟΤΕ προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση σε ΔΕΗ και ΔΕΠΑ σε μια προσπάθεια να δώσει οξυγόνο στην οικονομία και να ισχυροποιήσει τα ενεργειακά δίκτυα.

 Ανώτερα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, εκτιμούν ότι οι ξένοι επενδυτές αποτελούν πραγματική «σανίδα σωτηρίας» για την ελληνική οικονομία που στην παρούσα φάση ταλανίζεται από τον υψηλό πληθωρισμό και το εκτεταμένο κύμα ακρίβειας στην αγορά.                                                     

 Ερωτηθείς για την πρόσφατη μείωση των τιμών των προϊόντων της που προχώρησε η εταιρεία Vivartia, αλλά και το πάγωμα των ναύλων που ανακοίνωσε η Blue Star απάντησε ότι τέτοιες κινήσεις είναι καλοδεχούμενες από την Κυβέρνηση, αλλά πρόσθεσε με νόημα ότι σε ορισμένους κλάδους τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων παραμένουν υψηλά.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα του τύπου τα οποία κάνουν λόγο για αποστάσεις του κ.Αλογοσκούφη από τα μέτρα κατά της ακρίβειας του κ.Φώλια ξεκαθάρισε ότι υπήρχε επαφή με το υπουργείο Ανάπτυξης για την κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος και ότι όλα τα προτεινόμενα μέτρα έγιναν δεκτά στο σύνολό τους από το υπουργείο Οικονομίας.

 Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Γάλλου Προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, για μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα και το ενδεχόμενο λήψης ανάλογων μέτρων από την Κυβέρνηση ο κ.Αλογοσκούφης απάντησε ότι υπάρχει συμφωνία που έχει γίνει από το 2005 μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ που απαγορεύει την χρήση της φορολογικής πολιτικής για την αναχαίτιση των διακυμάνσεων των τιμών του πετρελαίου και αυτή η συμφωνία ισχύει ακόμη.


Μάριος Χριστοδούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.