ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΕΑ και Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στο Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ

14:44 - 14 Ιουλ 2008 | Οικονομία
Υστερα από 38 χρόνια πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, από τις 29 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2008, στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, το 86ο Εθνικό Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ-Ελλάς 2008, στις εργασίες του οποίου αναδείχθηκαν περίτρανα η πολύτιμη εθνική προσφορά της ΑΧΕΠΑ στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και η συμβολή της στην προώθηση των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης και η Γενική Γραμματέας του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κα. Αλεξάνδρα Πάλλη, οι οποίοι συμμετείχαν τη δεύτερη μέρα σε στρογγυλή τράπεζα και μαζί με τους, κ. Σταύρο Καλαφάτη Υφυπουργό Ανάπτυξηςκαι τον κ. Ανδρέα Αθηναίο Καθηγητή Πανεπιστημίου, ανέπτυξαν το θέμα «Ο ρόλος του Ελληνισμού στην ΠαγκοσμιοποιημένηΟικονομία».

Στην ομιλία του ο κ. Γιάννος Γραμματίδης χαιρέτησε το γεγονός ότι η διοργάνωση του φετινού παγκόσμιου συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ πραγματοποιείται στην Ελλάδα σε μια ιστορική στιγμή άξια παρατήρησης, μία στιγμή ιδιαίτερου συμβολισμού, αν αναλογισθεί κανείς την παρούσα φάση των μεγάλων και χρόνιων εθνικών ζητημάτων. Στη ομιλία του υπογράμμισε την παρούσα εικόνα των Ελληνοαμερικανικών εμπορικών σχέσεων και επισήμανε: «το περιβάλλον σήμερα στην Ελλάδα θα έλεγα ότι είναι φιλικό προς τις επενδύσεις. Αυτό οφείλεται σ’ ένα νομοθετικό πλέγμα πού ευνοεί επενδυτικές πρωτοβουλίες και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης. Η νομοθεσία απλοποιείται, εκσυγχρονίζεται και προσαρμόζεται στις διεθνείς ανάγκες» και συνέχισε «η Ελλάδα αλλάζει. Δεν είναι πια η αγορά των 10αλλά των 170 εκατ. κατοίκων αφού αποτελεί την φυσική πύλη εισόδου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας. Η περίοδος της εθνικής μοναξιάς τελείωσε οριστικά και η χώρα παίρνει σταθερά και μεθοδικά την θέση πού της αξίζει στον παγκόσμιο χάρτη».

Στην ομιλία της η κα. Αλεξάνδρα Πάλλη, απευθυνόμενη στους συνέδρους, τόνισε: «Όλοι εσείς, που αγωνίζεσθε για τη διατήρηση της ταυτότητά σας, του πολιτισμού, της γλώσσας, των παραδόσεων είστε δύο φορές Έλληνες. Είστε η δύναμη της Ελλάδας». Αναπτύσσοντας το θέμα: «Επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα σήμερα» επεσήμανε: «Η Ελλάδα, ως μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας, γίνεται όλο και πιο ισχυρή στα Βαλκάνια, στον κόσμο.Κατατάσσεται σταθερά δεύτερη σε ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ των παλαιών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αμέσως μετά την Ιρλανδία. Παράλληλα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης -κόμβος μεταξύ Ανατολής και Δύσης και Ευρώπης και Μέσης Ανατολής- είναι η πλέον πρόσφορη και γόνιμη χώρα για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων». Στη συνέχεια η κα. Πάλλη παρουσίασε τη βασική στρατηγική του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών που συμπυκνώνεται, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, στο τρίπτυχο: «Επενδύσεις-Επενδύσεις-Επενδύσεις. Επενδύσεις σε καίριους τομείς, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία, οι τηλεπικοινωνίες, το εμπόριο κ.ά». Και πρόσθεσε με έμφαση: «Οι επενδύσεις είναι η ατμομηχανή για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας, είναι το όχημα προκειμένου να ανταποκριθεί η Ελλάδα στις νέες ανάγκες και προκλήσεις που μας φέρνουν μπροστά οι αναδυόμενες αγορές της ΝΑ Ευρώπης, της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.