ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΟ: Απαντήσεις σχετικά με τις μετακινήσεις των ΑμΕΑ στα ΜΜΜ

20:53 - 15 Ιουλ 2008 | Οικονομία
Απαντήσεις σχετικά με τις μετακινήσεις των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμΕΑ) έδωσε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ύστερα δημοσιογραφικές ερωτήσεις: Αναλυτικά:

- Τα ’τομα με Αναπηρία (ΑμΕΑ) μετακινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ως εξής:

α) με μειωμένο εισιτήριο κατά 50%

- σε όλες τις γραμμές των υπεραστικών ΚΤΕΛ

- σε όλες τις γραμμές του εσωτερικού δικτύου του ΟΣΕ

β) δωρεάν σε όλες τις γραμμές των αστικών συγκοινωνιών ΟΑΣΑ ΟΑΣΘ και αστικά ΚΤΕΛ).

- Η δυνατότητα αυτή καθορίζεται κάθε χρόνο με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομίας και Οικονομικών.

Για το 2008, η απόφαση αυτή υπεγράφη από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Νίκο Λέγκα στις 3 Ιουλίου 2008 και επεστράφη στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο είναι αρμόδιο για τη σύναψη σχετικών συμβάσεων με τους συγκοινωνιακούς φορείς.

- Η δαπάνη για την επιδότηση της μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία προσδιορίζεται στο ύψος των 20 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι εγγεγραμμένο στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2008.

- Για το 2008, η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει την επέκταση του δικαιώματος δωρεάν ή επιδοτούμενης κατά 50% μετακίνησης και σε υπηκόους κρατών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι έχουν καταστεί ανίκανοι προς εργασία κατόπιν εργατικού ατυχήματος σε ελληνικό έδαφος.

- Επιπρόσθετα, προσαυξάνεται από 20.000 σε 23.000 ευρώ και από 26.000 σε 29.000 ευρώ αντίστοιχα το όριο του συνολικού δηλωθέντος ατομικού και οικογενειακού εισοδήματος των δικαιούχων, με βάση το οποίο παρέχεται το δικαίωμα της δωρεάν μετακίνησης στα άτομα με αναπηρία.

- Τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, όπως ενημέρωσαν τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών οι εκπρόσωποί τους, συμφωνούν για τη σύναψη συμβάσεων στο ύψος και με τους όρους του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.