ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ασπίδα» για να μην επιβληθεί ο φόρος υπεραξίας

13:50 - 01 Αυγ 2008 | Οικονομία
Με την άποψη του ΕΒΕΑ αλλά και του ΣΜΕΧΑ αναφορικά με την επιβολή πρόσθετου φόρου υπεραξίας τάσσεται ο Σύνδεσμος Ανωνύμων Εταιρειών και ΕΠΕ σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη.

Ο σύνδεσμος επαναλαμβάνει στην επιστολή του την απόφαση που πρόσφατα είχε λάβει και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Επιτροπή εργασιών για θέματα χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) που ουσιαστικά ζητά να αποφευχθεί η εξαγγελθείσα επιβολή πρόσθετου φόρου υπεραξίας των εσόδων από χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Ο σύνδεσμος σημειώνει πως ο τόπος έχει ανάγκη άμεσων επενδύσεων για την ανάπτυξή του. Τούτο είναι κοινώς γνωστό και εκ προοιμίου δεδομένο, ώστε να μη χρειάζεται να επαναλαμβάνεται. Φαίνεται όμως, αναφέρεται στην επιστολή πως λησμονείται όταν- καίτοι διαπιστώνεται η πτώση της επενδυτικής δραστηριότητας- εν τούτοις μελετάται ή προτείνεται η λήψη μέτρων, όπως το προαναφερόμενο που επιτείνει την πτώση. Γι΄ αυτό θεωρεί ότι πρέπει να μελετηθεί το προεκτιθέμενο αίτημα του ΕΒΕΑ προτού ληφθεί το παραπάνω μέτρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.