ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα 15 δισ. ευρώ οι "μαϊμούδες" στην Ελλάδα

13:00 - 08 Σεπ 2008 | Οικονομία
Πιέσεις για την επίλυση του παράνομου εμπορίου στην Ελλάδα ασκεί κυρίως την τελευταία περίοδο ο ΣΕΛΠΕ με τελικούς αποδέκτες το Υπουργείο Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Συνδέσμου Λιανικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, από την ελληνική αγορά διέρχονται άπειρες "απομιμήσεις" πρωτοκλασάτων σημάτων, συνολικής αξίας 15 δισ. ευρώ.

Από αυτά τα εμπορεύματα τα 7 δισ. ευρώ πωλούνται στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα διοχετεύονται σε κράτη της Ανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα με στέλεχος της διοίκησης του ΣΕΛΠΕ, έχει ζητηθεί εδώ και καιρό από τα αρμόδια υπουργεία η επίλυση του ζητήματος του παράνομου εμπορίου, που πλέον έχει περάσει κάθε όριο. Κι ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή οι πωλήσεις των προϊόντων "μαϊμού" ανθούν από την άλλη ο κλάδος της ένδυσης-υπόδησης και πιο συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις που είναι νόμιμες βλέπουν τις πωλήσεις τους να κατρακυλούν μεταξύ 10%-20% έναντι του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.

Εντωμεταξύ σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες επί τάπητος έθεσε τελευταίως η διοίκηση του ΣΕΛΠΕ στο Υπουργείο Ανάπτυξης και το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Η πρόταση του Συνδέσμου είναι να λειτουργούν τα καταστήματα 8 Κυριακές το χρόνο -εκτός από αυτές των εορτών- και ειδικότερα την πρώτη κάθε μήνα.

 

Δ.Κ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.