ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η πρώτη ομιλία Χριστόφια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

09:33 - 04 Ιουλ 2012 | Πολιτική
Από χθες ανέλαβε την κυλιομένη προεδρίς της Ε.Ε. η Κύπρος

Ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου θα παρουσιάσει σήμερα το Πρόγραμμα της Κυπριακής Προεδρίας, ο Δημήτρης Χριστόφιας δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων και της πολιτικής του στο προσεχές εξάμηνο.

 

Στο μεταξύ, σε κοινή δήλωση των κ.κ. Χριστόφια, Μπαρόζο και Σουλτς τονίζεται ότι «τα τρία βασικά ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα - η Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο -δεσμεύονται σε όσο το δυνατόν στενότερη συνεργασία κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας, σεβόμενα ταυτόχρονα τις αρμοδιότητες και τα προνόμια που κατοχυρώνονται από τις Συνθήκες».

 

Υπογραμμίζεται ότι κατά τους επόμενους έξι μήνες, τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αποφασισμένα να εργαστούν από κοινού για να λάβουν περαιτέρω μέτρα για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και να μπορέσει η ΕΕ να επιστρέψει σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, ενώ, σύμφωνα πάντα με τη δήλωση, κοινός στόχος είναι η υιοθέτηση ενός φιλόδοξου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, με επενδύσεις στην ανάπτυξη και την απασχόληση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.