ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά την τρόικα, η διάσωση των τραπεζών και η προσέλκυση επενδύσεων στην ατζέντα του Αντ. Σαμαρά

12:47 - 18 Απρ 2013 | Πολιτική
Μετά την τρόικα, η διάσωση των τραπεζών και η προσέλκυση επενδύσεων στην ατζέντα του Αντ. Σαμαρά
Έχοντας πίσω του τη συμφωνία με την τρόικα και γνωρίζοντας ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να υπάρξει επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, το Πρωθυπουργικό Γραφείο έχει βάλει δύο ζητήματα ψηλά στην Ατζέντα του Αντώνη Σαμαρά τους επόμενους μήνες μέχρι τον Ιούνιο, οποότε και θα ξεκινήσει το νέο «μαρτύριο» με την τρόικα.

Η σωστή διαχείριση των ιδιωτικοποιήσεων, η προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και η διάσωση της Εθνική Τράπεζας. Στο πλαίσιο αυτό τα επόμενα ταξίδια του Πρωθυπουργού, αλλά και κορυφαίων στελεχών θα εξυπηρετήσουν την ανάγκη να διατηρηθούν ισορροπίες εν όψει ιδιωτικοποιήσεων, π.χ. Κίνα για το θέμα της παραχώρησης ΟΛΠ και ΟΛΘ στην Cosco ή αλλού, ΗΠΑ για ενεργειακές ισορροπίες στην περιοχή με αιχμή τη ΔΕΠΑ και τον ΤΑΡ, αλλά και επαφές με Αζερμπαϊτζάν για το μεγάλο ζήτημα του ανοίγματος του Νοτίου Διαδρόμου φυσικού αερίου μέσω ΤΑΡ. Επίσης με την Τουρκία για τα ζητήματα των παραχωρήσεων ακινήτων αλλά και για της συνολικής ενεργειακής συνεργασίας, παρά το γεγονός ότι το Μαξίμου είναι διστακτικό στη συγκυρία να προχωρήσει πιο πολύ στα ζητήματα συνεργασίας για τους αιγαιακούς υδρογονάνθρακες.

 

Πλησιάζουν τον πρωθυπουργό για την Εθνική

 

Επίσης, σε υψηλό επίπεδο, που φτάνουν και μέχρι τον Πρωθυπουργό, γίνονται οι επαφές για την ανεύρεση των κεφαλαίων για την διατήρηση της ελληνικότητας της ΕΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, συναντήθηκε ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σημειώνεται ότι ο Αρ. Μυστακίδης κατέχει 6% των μετοχών της Glencore και περιλαμβάνεται στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στον κόσμο και φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στην αύξηση της Εθνικής Τράπεζας.

 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι συναντήθηκε την Τρίτη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ενώ ο τελευταίος είχε επαφές και με άλλους επιχειρηματίες για το θέμα. Επίσης, τονίζεται ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει πραγματοποιήσει πολλές ακόμη συζητήσεις με Έλληνες επιχειρηματίες αλλά και εφοπλιστές.

 

Η Καθημερινή τονίζει πως στελέχη της Εθνικής Τράπεζας εκφράζουν αισιοδοξία για την επιτυχία του εγχειρήματος παρά τις σημαντικές δυσκολίες αλλά και τα περιορισμένα χρονικά περιθώρια.

 

Διαβάστε επίσης:

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.